Въпреки че все още не сме стъпвали на Марс, когато

...
Въпреки че все още не сме стъпвали на Марс, когато
Коментари Харесай

„Будвайзер“ може да стигне до Марс преди хората


Въпреки че към момента не сме стъпвали на Марс, когато го създадем, там може да ни чака бира.

През март пивоварната компания "Анхойзер-Буш" заяви за амбициозната цел за основаване на питие в Космоса, в акция, която звучеше по-скоро като част от научно-фантастичен разказ. Въпреки това тази цел може да бъде осъществена много по-рано. Работейки в партньорство с Международната галактическа станция, компанията ще сътвори "микрогравитационна пивоварна" - и това стартира през декември.

"Анхойзер-Буш" работи с Центъра за прогрес на науката в Космоса (CASIS), която ръководи две подобаващи търговски проучвателен уреди. Понастоящем проектът за SpaceX да транспортира стоките до Mеждународната галактическа станция 20 барела семена и други основни съставни елементи на „ Будвайзер “ на 4 декември по време на задачата CRS-13. Щом семената на ечемика идват безвредно в техния краткотраен извънземен дом, те ще бъдат пуснати в приложимост. Те ще останат там към месец и ще бъдат върнати на Земята за разбор.

И преди някой да подлага на критика нуждата от бира в Космоса, пенсионираният астронавт Клейтън Андерсън направи значимо конкретизиране. Говорейки за евентуалното й значение за душeвността на космонавтите, той отбрани микробиологичната подготовка, като съобщи: "Успешната задача ще включва доста основни съставни елементи, в това число нуждата да се обезпечат на членовете на екипажа артикули, които да им припомнят за дома". /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР