Въпреки че все още черната кутия на катастрофиралия изтребител не

...
Въпреки че все още черната кутия на катастрофиралия изтребител не
Коментари Харесай

Симулация на фаталния полет на МиГ-29: Лесно ли може да бъде изгубена ориентация в нощно небе?

Въпреки че към момента черната кутия на авариралия изтребител не е разчетена, от министерството на защитата разпространиха най-вероятните версии за нещастието в небето над Шабла. Пилотът е изгубил ориентировка, споделя отчетът на работа „ Военна полиция “.

„ Последните няколко минути от злополуката са били много забавни и наситени с връзка сред началник полети в кулата в Шабла и водач Терзиев “, изясни Янислав Мирков, който възпроизвежда последните минути на съдбовния полет със симулатор на МиГ-29.

„ Знаем, че са обменили няколко пъти информация за местоположението и дистанцията до самата цел, както и за разрешението за обстрелването й. Предполагаме, че майор Терзиев е виждал едно безусловно черно леке. Картина, в която се сливат море, земя и без какъвто и да е небосвод, който да е по някакъв метод образен ориентир за водача, тъй че да може да реши къде се намира в пространството “, изясни Мирков.

Според симулацията, направено от него, тъкмо преди поразяването на задачата, майор Терзиев снижава неколкократно, изисква позволение за поразяване, откакто е осъществил образен контакт с нея.

„ При което влиза в режим на непосредствен пердах, създава огън, след което прави отдръпване от вектора на задачата, прави заход на дясно – пространството в тази обстановка не съществува. Цялата обстановка продължава 2-3 минути, само че със скорост над 900 км/ч. “, уточни още Янислав Мирков.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР