Въпреки, че времето стана страхотно, с него дойде и пролетната

...
Въпреки, че времето стана страхотно, с него дойде и пролетната
Коментари Харесай

Джинджифилът – дар и лекарство от природата

Въпреки, че времето стана ужасно, с него пристигна и пролетната отмалялост! Често слушаме за заболели другари или чуваме кашлица от всякъде. Аз персонално изкарах продължителна простуда, без температура, само че задоволително неприятна.

Тогава се сещах за моя другар – джинджифила, само че някак си подценявах силите му и пиех по един чай на два дни. По този мотив се оправих не доста бързо, само че въпреки всичко оздравях. Не съм пила антибиотици от доста години насам.

Вчера инцидентно попаднах на блог и там имаше една простичка рецепта, която ме подтикна да попрочета и други материали и разбрах, че джинджифилът не е потребен единствено при кашлица или когато имаме потребност от антиоксидант. Оказа се доста повече от това, оказва помощ при много заболявания от най-различен темперамент и е пъклен потребен даже да нямате недоволства. За лечебните му свойства при настинки и грип знаех от доста от дълго време, лекувала съм и другари сполучливо с него, без никакви хапчета, само че в никакъв случай не съм се замисляла, че може да бъде лекарство за доста болежки. Нека ви показва господин джинджифил и неговите свойства!

Използван още преди христа в медицината, джинджифилът можете да срещнете и под името исиот или имбер. Може да се пие на чай, да се поставя във виното и бирата, японците го употребяват маринован, до момента в който се хранят със суши (за филтриране на вкуса), приема се и с мед за всевъзможни недоволства - ще напиша рецептата най-после на публикацията! Исиотът е ефикасно средство против киселини, колит, гадене, липса на вкус, газове, морска болест, стомашни конвулсии и други стомашно-чревни проблеми.

Джинджифилът е прочут със своите лековити свойства и се употребява при редица вирусни и други типове възпаления: хранителни натравяния, настинки, грип, диария, артрит, болки в ставите и мускулите, ревматизъм, гъбични инфекции. Намлява хормоните, които провокират множеството от тези болести.

Също по този начин облекчава болката при мигрена, зъбобол, менструални конвулсии, мускулна тресчица и други натоварвания.

Понижава кръвното налягане, усъвършенства сърдечно-съдовата активност, поддържа кръвта разредена и подтиква кръвообращението, посредством затоплящото си деяние. Това оказва помощ и на мозъка да се достави с повече О2.

Помага също при набито, навехнато или при болки. В тези случаи се употребява на паста като компрес – джинджифил на прахуляк се смесва с няколко капки вода, слага на потърпевшото място и се увива с марля.

Джинджифилът също по този начин отстранява умората, употребява се за афродизиак и азнтиоксидант. Той е доста мощен имуностимулант и отстранява дейно токсините от тялото.

Предпазва от появяването на язви и чревни паразити, оказва помощ и на астамици. Ще ви изброя част от заболяванията, чийто лечение подкрепя: ангина, кашлица, меланхолия, аменорея, неплодородие, ишиас, хронична отмалялост, камъни в бъбреците, инсулт и други И не на последно място, по прясна информация и отзиви, споделени от най-различни хора – джинджифилът лекува рак!

Ензимите, които поддържат развиването на раковите кафези, биват убивани от исиота. Така умират за няколко часа, без тези ензими. Онколозите дават дестилат от джинджифил на пациентите си, с цел да могат по-лесно да преминат през химио- и лъчетерапията. Също по този начин приема на исиот, всеки ден, защищава от радиация.

Друго, което бих могла да прибавя за джинджифила моя другар (надявам се към този момент и ваш), е че той е извънредно приятна фалшификация, която употребявам за най-различни ястия. Слага се, както на прахуляк, по този начин и свеж. И в този момент – рецептата, с която можете да постигнете положително здраве и признателен организъм. Разбира се, би трябвало и да се храните постоянно и разнообразно и да спортувате, тъй като другояче този магически корен не може да ви помогне!

Вземате корен от джинджифил (около 200 гр.). Обелвате го. Рендосвате го на най-ситното на рендето (което значи, че целия корен е минал през метал) или го нарязвате на части и го счуквате в дървено хаванче (по-добрият вид, тъй като няма доста досег с метал).

След това го смесвате с мед (около 150-200 гр.), който ще се втечни от водата на исиота. Тази запарка се съхранява на хладно, само че не в ледник. Приема се единствено с НЕМЕТАЛНА лъжица. Пие се в продължение на 48 часа през 2 часа по една лъжица (малко сложно). След тези 48 часа се пие всеки ден по три-четири пъти, малко преди ядене(по една лъжица), в продължение на 60 дни. Това е!

Сигурна съм, че незабавно ще усетите позитивния резултат, в случай че сте алергични към мед, тогава по-добре не го пробвайте. Отивам да пийна моята лъжица и предизвестявам, лютоооо е! Но въпреки всичко извънредно потребно!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР