Въпреки, че войната в Украйна извади от дневния ред на

...
Въпреки, че войната в Украйна извади от дневния ред на
Коментари Харесай

Скандалът с купоните на "Даунинг стрийт": Глоби грозят 20 правителствени служители


Въпреки, че войната в Украйна извади от дневния ред на британците, огромният скандал за купоните на държавното управление по време на пандемията, през вчерашния ден тематиката още веднъж стана водеща в Обединеното кралство. Лондонскта полиция разгласи, че ще санкции 20 държавни чиновници за нарушение на възбраните поради Коронавирус.

Вчерашният ден в Лондон мина под знака на възпоменателната гала в памет на херцогът на Единбург Филип. В Уестминстърското абатство се събраха близо 1800 души измежду които и министър председателят Борис Джонсън, който трябваше обществено да се извини на Кралица Елизабет II, че в нощта преди погребението на брачна половинка ѝ, в резиденцията му е имало ваучър, който е нарушил и траура и възбраната за събирания, поради Коронавирус.

Министър-председателят Борис Джонсън беше измежду 100 души, на които бяха изпратени публични правни въпросници, свързани с следствието. Но съгласно представител на държавното управление, Джонсън не е измежду получилите санкция.
От лондонската полиция оповестиха, че няма да показват съответни имена или празненства, за които са издадени санкциите на 20 души.

Получилите санкциите ще разполагат с 28 дни да ги платят или да ги оспорват. В случай на оборване полицията ще преразгледа съответния случай и ще вземе решение дали да отдръпна санкцията или да препрати случая в съда.
От опозиционната Лейбъристка партия обявиха, че министър председателят или който и да било министър, получил санкция, би трябвало да подаде неотложно оставка.

Разследването на лондонската полиция на 12 обособени празненства на " Даунинг стрийт " и други държавни здания започва в края на януари.
То стартира след друго вътрешно следствие на държавния чиновник Сю Грей, която съобщи информацията на полицията, а през вчерашния ден още веднъж се яви пред комисия в английския парламент.

Разследването на Сю Грей включваше общо 16 купона по време на локдаун и макар, че, " празненство гейт " загуби силата си, поради обстановката в Украйна, след вчерашния ден е явно, че ще се върне още веднъж в центъра на внимание на обществото и опозицията и ще сътвори много проблеми за Борис Джонсън.


За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР