Въпреки че вече сме 2020 година, мастурбацията остава тема табу.

...
Въпреки че вече сме 2020 година, мастурбацията остава тема табу.
Коментари Харесай

Най-добрият секс партньор, който някога ще имате

Въпреки че към този момент сме 2020 година, мастурбацията остава тематика табу. Нещо, за което не се приказва намерено. Повод за позор, даже. А е тъкмо противоположното - мастурбацията е нещо естествено, значимо и съставлява здравословен способ за по този начин нужната ни полова експресия, написа Sexwell. Тя е дотолкоз приемлива, че някои хора свободно се смятат за " солосексуални " - предпочитащи да вършат секс единствено със себе си, в сравнение с с сътрудник. Защото първата и най-важна връзка в живота ни, това е връзката, която имаме със себе си. От качеството на тази връзка зависи и качеството на възможните ни бъдещи връзки с други хора.
Секс ли е мастурбацията?
Всеки има своя идея за това какво е и какво не е сексът. Как ще определим това разбиране за себе си зависи от предходния ни житейски опит, от желанията и фантазиите ни, даже от културата, в която сме израснали. Определението за секс се променя с времето. В предишното " секс " е било единствено това, което води до забременяване, само че с помощта на контрацепцията, понятието се е развило много оттатък тази биологична нужда. В наши дни секс е по-скоро всяка интимна процедура, която води до приятност, тъй че мастурбацията умерено може да бъде призната като " секс със себе си ".

Има моменти и аргументи, в които множеството от нас биха избрали мастурбацията пред секса с сътрудник. Това е обикновено - самозадоволяването е бързо и елементарно, до момента в който сексът изисква взаимна пристрастеност, договаряния (под една или друга форма) и време. Разбира се, в случай че човек е във връзка, то той би трябвало да се старае да култивира интимна атмосфера и пълностоен полов живот посредством връзка с колегата си. Но даже и да няма сътрудник - отново би трябвало да се отнася по този начин, даже единствено със себе си. Това, че желанието да мастурбирате, не е нещо, от което би трябвало да се срамувате - обикновено е! Тази солова връзка може единствено да ви помогне, при положение, че някой ден решите да споделите живота си с различен човек.

Пълната сигурност, която единствено ти можеш да си дадеш
Сексът и мастурбацията рядко се дискутират в фамилиите, още по-малко в учебно заведение. Когато се приказва за тях, то е най-вече в опит да се обезкуражи практикуването им, а това основава чувство за позор в ранна възраст - още повече, че всички имат нагона да го вършат. И до момента в който сексът крие своите опасности - полово излъчени заболявания, нежелана бременност и така нататък, то мастурбацията не крие физическа опасност, само че все пак на нея се гледа с неприятно око.

Най-хубавото на мастурбацията е, че е безвредна. Това е нещо, което контролираш на 100%, притежаваш всеки аспект от него и никой не може да ти го отнеме. Няма виновност, няма позор. Това е перфектнният персонален метод да се освободиш полово, колкото пъти пожелаеш.
Правилно ли мастурбирам?
За разлика от секса, в мастурбацията има единствено един човек, който би трябвало да остане удовлетворен, и това сте вие. Няма неверен метод на мастурбация, стига да не пречи на други аспекти от живота ви и да не ви наранява по някакъв метод. Можете да пробвате разнообразни секс играчки или пък да се впуснете в разнообразни жанрове еротика / порно.
Лошо ли е, в случай че не желая да мастурбирам?
Имаме прикрит вътрешен боязън, че множеството неща, свързани с нашите полови стремежи, са неприятни или ненормални. Бъдете спокойни. Всичко, което е в действителност неприятно, е разказано в Наказателния Кодекс. Всичко друго сте свободни да изучавате или да НЕ изучавате, в случай че по този начин желаете.

Ако имате предпочитание за мастурбация - това е ок. Ако нямате предпочитание за мастурбация - това също е ок. Ако ви се прави секс - това е ок. Ако не ви се прави секс - също е ок. Мастурбацията с сътрудник е ок. Мастурбацията без оргазъм е ок. Мастурбирането със секс играчки е ок. Мастурбирането без тях е ок. Мастурбирането с порно или еротика е ок. Мастурбацията може да бъде медитативна. Мастурбацията може да включва мечти с присъединяване на други хора. Мастурбацията може да бъде вашият полов живот. Мастурбацията може да бъде безусловно здрава и значима част както от връзката ви със себе си, по този начин и от връзката сред двама души.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР