Въпреки че вече се превърна в най-успешния скиор за всички

...
Въпреки че вече се превърна в най-успешния скиор за всички
Коментари Харесай

Шифрин ще гази конкуренцията и през новия сезон

Въпреки че към този момент се трансформира в най-успешния скиор за всички времена, постигайки 88 победи за Световната купа през март, американката Микаела Шифрин съобщи, че няма желание за отпуска газта, преди старта на новия сезон този уикенд, съобщи " Ройтерс ".

28-годишната Кралица на слалома няма към този момент какво да потвърждава, само че има вяра, че към момента може да бъде бърза и възнамерява да взе участие в множеството скоростни дисциплини - втурване и супер великански слалом.

" Няма към този момент нищо в листата ми, в случай че би трябвало да бъда почтена ", сподели тя пред " Ройтерс ".

" Но желая да не преставам да карам ски. Искам да видя какъв брой надалеч мога да стигна в спорта. Колко бърза мога да бъда? Усещам, че съм още по-бърза ", добави Шифрин.

Тя усъвършенства 34-годишния връх на шведската легенда в ските Ингемар Стенмарк. " Миналият сезон беше незабравим и желая още от същото ", призна тя.

През новия сезон няма Олимпийски игри или Световно състезание.

" За мен е опция да опитвам повече скоростни надпревари. Няма да го върша, в случай че усещам, че не съм готова, само че по време на тренировките бях добре и ще бъде вълнуващо ", добави шампионката.

Шифрин към този момент е успявала да избегне съществени травми по време на кариерата си.

" Забелязвам, че доста състезатели се контузват в последно време, тъй като понижават темпото. Една от задачите ми през сезона е да не го върша ", сигурна е тя.

Американката чака с неспокойствие и Зимните олимпийски игри през 2026 в Милано и Кортина, като двукратната олимпийска шампионка се радва, че профилът на пистите ще бъде по-алпийски спрямо тези в Пьончан през 2018 и в Пекин през 2022.

Въпреки че не завоюва орден на последната Олимпиада, Шифрин счита, че е научила значими житейски уроци.

" Животът ми е превъзходен и без различен олимпийски орден. Щастлива съм да кажа това, тъй като за доста спортисти това е финалната крачка в кариерата им ", споделя американката.

" Вижте Джокович, това е единствената купа, която още не е спечелил. И аз съм щастливка да съм окей с това. Имам доста медали. Но към момента съм гладна, това е несъмнено ", приключи Микаела Шифрин.
 Меси и Шифрин измежду 100-те най-влиятелни персони в света
Меси и Шифрин измежду 100-те най-влиятелни персони в света

Класацията е на списание " Тайм "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР