Въпреки че вече е средата на месец октомври, не се

...
Въпреки че вече е средата на месец октомври, не се
Коментари Харесай

Парното в Русе ще бъде пуснато в началото на ноември поради високите температури

„ Въпреки че към този момент е средата на месец октомври, не се чака скоро да преминем към стартиране на централното отопление, защото за момента е прекомерно топло. Предполагаме, че нужните условия за начало на отоплителния сезон ще настъпят едвам първоначално за ноември, което в последните години се случва все по-често. “ сподели инж. Севдалин Желев от Топлофикация Русе.

Директорът подсети, че за стартиране на парното са нужни 3 поредни дни със средноденонощни температури под 12 градуса, както и да е оповестена синоптична прогноза за дълготрайно намаление на температурите. В прорез с края на месец октомври в идните дни се чака термометрите в някои български градове да отчетат летни стойности от 30 градуса.

„ Прогнозите през тази година подсигуряват още малко време на жителите, в което могат да завършат нужните ремонтите по вътрешните отоплителни съоръжения. Моментът е подобаващ и да бъдат инспектирани всички самостоятелни уреди за дялово систематизиране. Възможно е срокът на метеорологична инспекция да е изминал, батерията да е паднала или уредът да се е развалил. Ако самостоятелните водомери, топломери и топлинни разпределители не работят вярно е целесъобразно да бъдат сменени преди началото на отоплителния сезон, с цел да не се основават спомагателни неудобства като за Вас, по този начин и за Вашите съседи. “ изясни инж. Севдалин Желев.

Директорът на Топлофикация Русе изясни, че при настъпване на изискванията за стартиране на централното отопление, първо ще бъде подадена топлота към лечебните заведения и образователните заведения, а по-късно и към административните институции и жилищните здания на територията на гр. Русе.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР