Въпреки че вчера стана ясно, че , което се тълкуваше

...
Въпреки че вчера стана ясно, че , което се тълкуваше
Коментари Харесай

Гешев все пак се яви в правната комисия |

Въпреки че през вчерашния ден стана ясно, че, което се тълкуваше като явен знак, че той няма да се яви нито на чуване в комисии, нито пък ще внесе в Народно събрание отчетът за полицейското принуждение по време на миналогодишните летни митинги, Иван Гешев въпреки всичко изненадващо се яви в правната комисия.

По-рано днес в коридорите той разяснява, че не може да се яви в комисията на Николай Хаджигенов за полицейското принуждение, защото била краткотрайна.

" Българският основен прокурор не може да влияе върху съответни досъдебни производства ", твърди Гешев и добави, че той персонално можел единствено да изрази отвращение.

Движение за права и свободи и ГЕРБ в опит да саботират чуването на Гешев

Заседанието на комисията стартира със спор за маските. Хамид Хамид от Движение за права и свободи съобщи, че групата на партията ще напусне, в случай че всички в залата не си сложат защитни маски. Председателят на комисията прикани за това, след което Хамид на няколко пъти взе думата още веднъж по същата тематика в опит да забави чуването на Гешев.

Следващо предложение на Хамид беше в дневния ред с изключение на полицейско принуждение, да бъде включено и " произвол ". 

За това предложение се хвана и Анна Василева от ГЕРБ, съгласно която в днешния дневен ред въобще не участвала точка за чуване на Гешев.

След това ръководителят Андрей Михайлов от Има Такъв Народ обясни дневния ред и след повече от 10 минути стартира и чуването на Гешев.

Той обаче стартира да приказва не всъщност за полицейското принуждение, а цитира решение на Конституционен съд, съгласно което магистратите не следвало да бъдат изслушвани. Той обаче се явил " от почитание към Народното събрание ".

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР