Въпреки че вчера следобед премиерът Кирил Петков отрече спекулациите, че

...
Въпреки че вчера следобед премиерът Кирил Петков отрече спекулациите, че
Коментари Харесай

И украинската армия твърди, че България й дава бойни самолети

Въпреки че през вчерашния ден следобяд министър председателят Кирил Петков отхвърли спекулациите, че ще изпращаме български бойни самолети в помощ на украинската войска, към среднощ на формалната фейсбук страница на Сухопътните войски на Украйна се появи информация, че въпреки всичко ще им предоставим бойна летателна техника.



Според поста България ще даде 16 изтребителя МиГ-29 и 14 щурмови самолета Су-25 на украинската войска. Те щели да бъдат основани на полски летища, откъдето украински водачи щели да извършват бойни задания.

Първо тази вест се появи в туитър профила на репортера от " Вашингтон пост " Майкъл Бърнбаум, който заяви, че руски изтребители от България, Словакия и Полша ще бъдат предоставени на украинската войска, защото бойните водачи в Украйна работят точно с такива самолети, създадени в Съветския съюз. Бърнбаум твърди, че новината му била обявена от европейски посланик.

European Union to supply fighter jets to Ukraine: Russian-made ones, from Bulgaria, Slovakia and Poland, a European diplomat tells me
— Michael Birnbaum (@michaelbirnbaum)

Снощи, откакто разгласи името на номинацията си за нов боен министър, министър председателят Кирил Петков отхвърли:

" Никакви задължения не са поемани за български изтребители. В момента имаме малко летящи самолети и няма по какъв начин да предоставяме на друга страна. "
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР