Въпреки че вчера полицията приложи агресия срещу протестиращите и арестува

...
Въпреки че вчера полицията приложи агресия срещу протестиращите и арестува
Коментари Харесай

Протестиращи се опитват да блокират отново движението на пл. Независимост в столицата

Въпреки че през вчерашния ден полицията приложи експанзия против протестиращите и арестува десетки, през днешния ден стачкуващи още веднъж се събират за 57-ми поредна вечер на митинги в центъра на София с претенции за оставки на държавното управление и основния прокурор Иван Гешев.

Активисти се пробваха да блокират придвижването сред Президентството и Министерски съвет в 10 часа сутринта, само че бяха изтласкани от полиция. Огромен брой от стотици органи на реда бяха в региона сред двете здания по време на целия ден с подготвеност да реагират против нов опит за блокиране на уличното придвижване.

По-късно стачкуващите оповестиха, че ще се опитат довечера да създадат нов опит за разполагане на палатков лагер в Триъгълника на властта. В момента трите основни кръстовища, които в продължение на десетки дни бяха блокирани – на пл. „ Независимост “, на Ректората на СУ и Орлов мост са свободни за придвижване.

Традиционен митинг се организира и в Пловдив, съобщи БНР. Демонстрантите са на площад Съединение, като шествието ще се състои по нормалния маршрут. Не се чака блокиране на кръстовища.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР