Въпреки че вчера от Има такъв народ се отцепиха петима

...
Въпреки че вчера от Има такъв народ се отцепиха петима
Коментари Харесай

Нови министри - когато Петков намери 12 гласа. В което е убеден

Въпреки че през вчерашния ден от " ИТН " се отделиха петима депутати и министърът на спорта в оставка Радостин Василев, който евентуално също ще се върне в Народното събрание, министър председателят Кирил Петков продължава да твърди, че е допустимо държавното управление да има спомагателна поддръжка от още 12 народни представители. Нови министри обаче ще има едвам откакто (ако) се намерят всичките гласове, нужни за болшинство от 121, стана ясно от думите му през днешния ден.

" Имахме ръчна спирачка от страна на управлението на " ИТН ". Сега се надявам, в напълно скоро време, успявайки да вземем 12 депутати като спомагателна поддръжка към държавното управление, че нещата ще се отпушат ".

Това сподели Петков във Велико Търново, от което следва, че е уверен, че ще откри въпросните 12 гласа.

След отдръпването на " ИТН " от обединението, " Продължаваме промяната ", Българска социалистическа партия и " Демократична България " имат 109 депутати.

Малко по-късно Петков, към този момент от Трявна, даде поръчка, че нови министри на мястото на подалите оставка 4-ма от Има Такъв Народ ще има, когато се намерят 12-те депутати. Това значи, че Теодора Генчовска, Гроздан Караджов, Александър Николов и отцепникът Радостин Василев ще останат на постовете си, защото е признато освобождението на даден министър и изборът на нов на негово място да стават с едно решение на Народното събрание.

" В момента, в който съберем болшинство, ще предложим новите министри. Изборът на новите министри ще е съдружно решение ", отново изрази убеденост в болшинството министър председателят.

Той самичък нямало да оглавява министерство, каквито разновидности към този момент се популяризират из политическото пространство. Имена не били обсъждани все още. Петков нямало да желае и избор на доверие към държавното управление, " а промяната на министрите ще е действителният избор на доверие за кабинета ".

" Ако нямаме 22 закона, признати до края на годината, губим и стопираме 20 милиарда лв. европейски средства за българската стопанска система ", съобщи той още веднъж, визирайки проекта за възобновяване. Той уточни, че сега е значима актуализацията на пенсиите, която не се случва, младите фамилии не получават спомагателни данъчни облекчения, не престават растежът на високите цени, би трябвало да продължи газовата диверсификация, а през есента още веднъж може да има Коронавирус вълна.

" Ако в този миг влезем в поредност от избори, би било в действителност пагубно и загуба на историческо време. Всеки би трябвало да си даде сметка за какво е в Народното събрание и каква е неговата отговорност. Целта ни е да имаме 121 депутати и аз благодаря на тези депутати и на Радостин Василев ", сподели Петков.

На въпрос за записа на диалог на Радостин Василев с депутатка от Има Такъв Народ, публикуван през вчерашния ден от " ИТН ", Петков уточни, че единствено по себе подобен запис е нещо долно и няма да го разяснява.

Коментира обаче появилото се в уеб страницата ПИК видео на него с шефката на кабинета му Лена Бориславова, снимано предходната година в коридора на постройка, като двамата влизат в апартамент.

" Това, което се вижда сега, е невиждана офанзива. Използват се всевъзможни черни, жълти, кафяви способи, само че няма да ни спрат ", съобщи единствено.

А по тематиката с поемането на контрола от страна на страната на храните, минаващи през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " отново заприказва за водача на Има Такъв Народ Станислав Трифонов и отрицанието му, че нямал общо с проблема. Както и за светоения ред.

" Учуден съм Слави Трифонов какъв брой пъти повтори, че нямали нищо общо. Много хора от сивия бранш сега губят огромни средства и биха се радвали, в случай че имат въздействие през някоя от политическите сили, с цел да може това държавно управление да го няма. Почваме да събираме доста врагове. Всички които са крали и знаят, че рано и ли късно ще минат през прокуратурата, чакат това държавно управление да свърши. Втората група, които желаят това, са тези, които са били свързани с газови, енергийни облаги, които в този момент свършват. Третото - съветската страна и техните хора съм сигурен, че биха се радвали някое друго държавно управление да видят. Но аз давам обещание, че няма да си нарушим правилата и през вчерашния ден видяхме, че не сме сами, че има и други смели хора, които без значение какъв бранд са си поставили, каква партия - застават с концепцията, че не са удовлетворени от България в този тип. Запретваме ръкави и работим дружно. Сега ни трябват още 7 такива хора от Народно събрание, които си изпълняават клетвата и поставят България пред персоналните си ползи. "
Петков отива в Азербайджан
Петков ще посети в околните дни Азербайджан, с цел да удостовери доставките на 1 милиарда куб. м природен газ в България. Цената щяла да е доста под сегашната пазарна.

В отговор на въпрос обезпечени ли са газовите доставки, той сподели, че газът от Азербайджан ще потече незабавно след стартирането на газовата връзка с Гърция, което се чака през юли и ще е следващата победа за ръководещите.

" Имаме към този момент уверенията, че това е по този начин, и изчакваме завършването на гръцката връзка и 1 милиарда куб. м ще влязат незабавно по контракт ", сподели Петков.

Той акцентира, че дружно с доставките на американски полутечен газ, които ще продължат, цената на микса в България още веднъж ще е по-ниска от сегашната цена на " Газпром ".

" Големият риск за съветския газ е какво става, в случай че войната продължи в същите мащаби и през зимата Русия реши да спре газа. Затова би трябвало да имаме варианти ", сподели Петков.

За следващ път той съобщи, че основният прокурор изобщо не си прави работата.

" За страдание две трети от народните представители би трябвало да поддържат (избор на нов Висш съдебен съвет, който вероятно да избере нов основен прокурор - б.р.), което наподобява сега е невероятно. Затова опитваме да действаме посредством европейската прокуратура ", сподели Петков.

След среща с кмета на Велико Търново Даниел Панов (ГЕРБ), който е и ръководител на Националното съдружие на общините, Петков заяви, че в края на месеца ще се види с кметовете, с цел да обсъдят по-добро взаимоотношение сред общините и централната власт. Панов сподели, че един от проблемите е повишаването на електрическата енергия и ниските заплати на експертите в общините. Той изиска локалните управляващи, които усъвършенстват структурите си, да получат в допълнение финансов запас. Петков отговори, че са нужни действителни промени и дейно преструктуриране на администрациите и тогава ще получат по-големи бюджети.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР