Въпреки че вчера (5 юли) лидерът на ГЕРБ , формално

...
Въпреки че вчера (5 юли) лидерът на ГЕРБ , формално
Коментари Харесай

Според БСП Борисов не се е отказал от имунитета си, въпреки че го заяви

Въпреки че през вчерашния ден (5 юли) водачът на ГЕРБ, официално още не го е направил. Това е посочила инспекция на Българска социалистическа партия в деловодството на Народното събрание, разгласи в коридорите на Народното събрание зам.-председателят на парламентарната група Георги Свиленски.

" Днес до 09.30 ч. в деловодството на Народното събрание няма импортирано документално на искане за освобождение от имунитет. Ако до края на деня сътрудника не извърши обещаното, ще предложим на следващия ден точка първа от дневния ред да бъде решението за свалянето на имунитета ", сподели Свиленски.

Свиленски не загатна името на водача на ГЕРБ: " Ще приказвам без имена, тъй като през вчерашния ден чух от сътрудник, че, в случай че не му бъде упоменато името, съответният депутат е назначим ", цитира Свиленски Борисов. " В България, в случай че някой не ми спомене името, се оказва, че не е важен ", бяха думите на водача на ГЕРБ през вчерашния ден, като подлага на критика Българска социалистическа партия, че се възползва от тематиката за неговия имунитет, който към този момент някогашният основен прокурор Иван Гешев изиска, с цел да му бъде повдигнато обвиняване по следствието " Барселонагейт ".

Свиленски позволи, че Борисов към този момент е податлив да даде имунитета си, тъй като Гешев беше отхвърлен, а длъжността основен прокурор: " Някой има ли подозрение, че целият цирк с имунитета на този наш сътрудник депутат, който заран не желае да го дава, а на обед желае, няма някаква поддръжка след промяната на основния прокурор ", сподели представителят на Българска социалистическа партия.

 " Осигурил е парите ": Какво твърди прокуратурата против Борисов по " Барселонагейт "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР