Въпреки че в последно време в Байерн Мюнхен отричаха да

...
Въпреки че в последно време в Байерн Мюнхен отричаха да
Коментари Харесай

Байерн Мюнхен размисли за Холанд

Въпреки че напоследък в Байерн Мюнхен отричаха да имат интерес към младата звезда на Борусия Дортмунд Ерлинг Холанд, в този момент наподобява, че на „ Алианц Арена “ са преосмислили позицията си по въпроса с норвежеца. Това се случва скоро откакто головата машина на баварците Роберт Левандовски съобщи, че постоянно е отворен за нови провокации.

" Аз съм човек с отворено мислене. Чувствам се добре в Байерн, градът е превъзходен, клубът е страховит. Винаги съм бил любопитен да науча нов език, да се срещна с нова просвета. Но не знам дали ще го направя като футболист или откакто кариерата ми завърши. Все още не знам “, сподели полякът.

По информация на авторитетното немско издание „ Bild “ точно тези думи са предиздвикали първенеца на Германия да изследва обстановката към норвежкия нападател. Въпреки това, с приоритет на „ Алианц Арена “ ще бъде задържане на Роберт Левандовски, а не привличане на Холанд.

Кандидати за норвежкия таран обаче въобще не липсват. Той е съществена цел на редица от грандовете в Европа, като най-отпред на опашката са Челси и Реал Мадрид. Клубът му Борусия Дортмунд е сложил цена от към 200 млн. евро за него и тази колосална сума е спънката пред доста от претендентите за него.

Що се отнася до Левандовски, преди време полякът бе наблюдаван от Реал Мадрид, само че все още няма информация някой от топ тимовете на континента да желае да го провлече. Президентът на Байерн Херберт Хайнер се изрече доста ласкаво за нападателя, който през последния сезон усъвършенства върха на Герд Мюлер от сезон 1971/1972 година, когато вкара 40 гола в границите на един сезон в Бундеслигата. През последната акция Левандовски вкара с един гол повече от „ бомбардировача “.

„ Роберт е най-хубавият нападател в света. Все още му остават две години от контракта му с нас и желая да го задържим и по-късно. Мисля, че той може да реализира всичко. Робърт е същинска благословия за тима “, сподели Хайнер.

Междувременно Дортмунд е в сложна обстановка. Жълто-черните са на прага на продажбата на двете си най-големи звезди – Ерлинг Холанд и Джейдън Санчо. В тима обаче ще се опитат да задържат най-малко една от двете си млади звезди и през идващия сезон. През последния сезон снажният викинг има 41 мача за отбора, в които им 41 гола и 12 асистенции. Холанд, също по този начин, стана и голмайстор на Шампионската лига, вкарвайки 10 гола в 8 срещи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР