Въпреки че в нашата страна, както във всички страни, броят

...
Въпреки че в нашата страна, както във всички страни, броят
Коментари Харесай

Радев на срещата с Кириакиду: Задълбочено анализираме високата смъртност от COVID

" Въпреки че в нашата страна, както във всички страни, броят на смъртните случаи и инфектираните хора понижава фрапантно, сега сме в изчерпателен разбор какви бяха аргументите за високата смъртност и по какъв начин се управляваше рецесията, съобщи президентът при започване на диалозите. "

Това съобщи президентът Румен Радев при започване на срещата си с европейския комисар по въпросите на опазването на здравето и сигурността на храните Стела Кириакиду.

Кризата с COVID-19 сложи на голямо тестване нашите здравни и обществени системи, изясни Радев и добави:

" След първичното стъписване и някои проблеми със солидарността, европейските институции реагираха бързо и ние сме радостни, че поеха отговорността за доставката на имунизациите ".

 Снимка: Българска телеграфна агенция

В рамките на визитата си в България Стела Кириакиду и служебният министър на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров ще посетят мобилния пункт за имунизация против COVID-19 на площад " Александър Батенберг " в София, а по-късно ще се срещнат и с имунизационните екипи на УМБАЛ " Св. Анна ".

 Снимка: Българска телеграфна агенция

Сред тематиките на днешните диалози ще бъдат тактиката на Европейски Съюз за имунизациите и разгръщането на националната акция за ваксиниране против COVID-19 в България, както и бъдещите дейности по предложенията в границите на Европейския здравен съюз.

 Снимка: Българска телеграфна агенция

Очаквайте детайлности!
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР