Въпреки че в момента Китай е най-големият автомобилен пазар в

...
Въпреки че в момента Китай е най-големият автомобилен пазар в
Коментари Харесай

Porsche не иска да бъде свързана с щампата made in China

Въпреки че сега Китай е най-големият авто пазар в света, Porsche няма да построи цех за сглобяване на коли в КНР по кардинални аргументи. Факт е обаче, че Porsche е произвела 272 162 автомобила през предходната година, от които 88 968 са отишли ​​в Китай. За съпоставяне, през същия интервал са продадени 80 892 Porsche-та в цяла Европа и 57 294 в Съединени американски щати.

Въпреки това, както съобщи изпълнителният шеф на Porsche Оливър Блум пред Financial Times, компанията няма да строи цех в Китай, като уточни и много забавна причина. Според него, безспорно локализацията на сглобяване на Porsche-та в Китай би понижила цената на колите, само че за Porsche сега е по-важно да резервира немската сглобка и своя имидж.

Блум декларира още, че потребителите правят оценка колите от Германия доста по-високо от колите, съединени в Китай. Това положение на нещата ще остане настоящо най-малко още 10 години, тъй че понастоящем не може да става дума за създаване на цех в Китай. „ Няма смисъл “, споделя шефът на Porsche.

Каква ще бъде обстановката след 10 години ще зависи от размера на продажбите и локалното законодателство, добави той. Трябва да отбележим обаче, че към днешна дата не всички модели на Porsche се създават в Германия. Cayenne да вземем за пример се създава в Словакия, до момента в който Cayman и Boxster се сглобяват във Финландия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР