Въпреки че умира едва на 53 години, руският император Петър

...
Въпреки че умира едва на 53 години, руският император Петър
Коментари Харесай

Изневерите на император Петър Велики

Въпреки че умира едвам на 53 години, съветският император Петър Велики има задоволително ослепителен живот, който го трансформира в една от най-паметните персони за съветската история. Това, за което историята не приказва обаче, е повода за гибелта на великия император. Според редица източници императорът се сбогува с живота в резултата на затруднение от гонорея, с която го заразила една от любовниците му. Като съвсем всеки могъщ човек, неговият вкус в леглото мъчно можел да бъде удовлетворен от една жена. Но бедата се в оказала в това, че едно от неговите завоевания станала причина и за неговата гибел.

Императорът не прекарвал самотни нощи в спалнята, а неговата втора брачна половинка Екатерина Алексеевна още от самото началото на брака им се примирила, че не няма да е единствената жена в живота на брачна половинка си. Ето за какво даже му подбирала любовници, които можела да управлява.

Една от тях е Варвара Арсеевна, чиято хубост била скромна, само че пък за сметка на това можела да бъде вярна на господарката си. Императорът я съжалявал, че никой не ѝ обръщал внимание, и решил, че няма да я остави да си отиде от този свят, без да изпита пристрастеност.
Не Варвара обаче е била огромната обич на Петър Велики, а Ана Монс, поради която едвам не се развежда повторно. От Ана императорът схваща, че императрицата му изневерява и екзекутира предателя под претекст за корупция.

Той бил безумно влюбен в 19-годишната хубавица и даже се замислял да се разведе с Екатерина и да се ожени за нея, само че разкрил, че Ана, от своя страна, му изневерява с дипломат Кьонигсек. Той слага под домакински арест както нея, по този начин и сестрите ѝ, и им разрешава да се омъжат едвам след 10 години.

По това време той е в нова връзка и с Авдотя Ржевска, която му ражда 4 дъщери и 3 сина. Но и с нея връзките му завършили, защото заподозрял, че тя му е предала венерическа болест.

Сред любовниците на Петър Велики е и Мария Хамилтън, която е изпратена персонално от законната му брачна половинка. Но единствено след няколко вечери с императора Мария стартира да краде от него. Самият той отсъжда да бъде екзекутирана, а преди да ѝ отсекат главата, се качва на ешафода ѝ я целува по челото.

Източник: sanovnik.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР