Въпреки че украинските сили правят всичко по силите си, за ...

Въпреки че украинските сили правят всичко по силите си, за

Зеленски: И за какво е всичко? За да вдигнат отново статуята на Ленин?

Въпреки че украинските сили вършат всичко по силите си, с цел да прогонят съветските нашественици, никой не може да предвижда какъв брой дълго ще продължи тази война. Това съобщи президентът на Украйна Володимир Зеленски, представен от " Асошиейтед прес ".

" За жал, това ще зависи освен от нашите хора, които към този момент дават своя най-много. Това ще зависи от нашите сътрудници, от европейските страни, от целия свободен свят ", акцентира той.

Зеленски благодари на всички, които работят за стягане на глобите против Русия и за увеличение на военната и финансовата поддръжка за Украйна.

" Това е единствената рецепта за отбрана на свободата от съветската инвазия. А за западните страни това не е просто разход - тук става въпрос не за счетоводство, а за бъдещето ", безапелационен бе президентът.

По негови думи от началото на войната украинските сили са свалили 200 съветски бойни самолета. Той загатна и за тежки загуби на Русия в танкове, бронетранспортьори, хеликоптери и дронове.

" И защо? За да може статуята на Ленин да остане малко повече във краткотрайно окупирания Геничевск. Няма и не може да има различен резултат за Русия ", увери Зеленски.

Статуята на Ленин в Геничевск - град в Херсонска област в Южна Украйна - беше възобновена от съветската войска предишния месец.

Президентът съобщи, че Украйна организира " доста сложни договаряния ", с цел да се опита да изтегля ранените бойци, хванати в капан в стоманодобивния цех в Мариупол.

" Говорим за огромен брой хора. Разбира се, ние вършим всичко, с цел да евакуираме всички останали, всеки един от нашите бранители. Вече привлякохме всички по света, които могат да бъдат най-влиятелните посредници ", означи той.

Зеленски уточни, че украинските сили са си върнали градове и села от съветските войски, като се работи по възобновяване на електричеството, течащата вода, телефонните връзки и обществените услуги.

Източник: fakti.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg