Въпреки че стареенето е неизбежна част от живота, има много

...
Въпреки че стареенето е неизбежна част от живота, има много
Коментари Харесай

Закуските, които пазят кожата от стареене

Въпреки че стареенето е неизбежна част от живота, има доста неща, които можете да извършите, с цел да предотвратите появяването на дълбоки и фини линии и бръчки и да поддържате младежкия тип на кожата си. Разбира се, можете да похарчите пари за качествени артикули за грижа за кожата, които съдържат здравословни съставки. Но е значимо да приемате верните храни, с цел да сте сияйни от вътрешната страна на открито.

" Изследванията демонстрират, че някои хранителни субстанции могат да оказват помощ за регенериране на кожните кафези, да понижат бръчките и да предпазят кожата от нездравословните UV лъчи ", споделя Мелиса Митри, диетолог в Zenmaster Wellness Centre. „ Някои от тях включват витамин С, омега-3 мазнини, които имат противовъзпалителни свойства, и витамин D. " Накратко, с цел да запазите кожата си гладка и еластична, диетолозите поучават да си създадете някои привички за закуска, написа „ Eat This, Not That “.

Започнете с чаша вода

Преди да си налеете чаша чай или кафе, пробвайте да изпиете чаша вода. Сара Чатфийлд, регистриран диетолог и водещ на предаването Health Canal, отбелязва, че избягването на дехидратацията може да окаже голямо въздействие върху външния тип на кожата ви. Пиенето на вода освен оказва помощ за изхвърляне на токсините от организма, само че и за поддържане на еластичността на кожата. С напредването на възрастта кожата ни стартира да увисва и да се набръчква, частично тъй като губи своята разтегливост.

Не можете да пиете елементарна вода? Чатфийлд предлага да добавите малко сок от лайм или лимон, с цел да подобрите усета ѝ. Като спомагателен бонус тези цитрусови плодове ще обезпечат на организма ви доза витамин С, който също усъвършенства положението на кожата.

Добавете авокадо в менюто си

Опитайте да гарнирате сандвич с яйце, изгорял самун или омлет с тофу с резени авокадо. Според Митри този плод с кремообразна месеста част е богат на омега-3 мастни киселини, които могат да оказват помощ за предотвратяване на кожата от прибързано стареене. Освен това тези мастни киселини оказват помощ за понижаване на възпаленията и за увеличение на хидратацията на кожата. Една от главните аргументи за прибързано стареене е увреждането от слънцето, а изследванията демонстрират, че прибавянето на омега-3 към храната може да понижи чувствителността на кожата към ултравиолетовите лъчи. Освен това изследванията демонстрират, че допълнението на менюто с храни, съдържащи омега-3 мастни киселини, може да понижи риска от развиване на рак на кожата и да бъде потребно при лекуване на псориазис, атопичен дерматит и акне.

Яжте доста плодове

Независимо дали става дума за половин грейпфрут с яйце или няколко плода в десерт с кисело мляко, прибавянето на плодове към закуската е един от най-разумните способи да запазите кожата си здрава с напредването на възрастта. Защо? Първо, плодовете са богати на антиоксиданти, които оказват помощ за понижаване на възпаленията и защищават кожата от нездравословното влияние на слънчевата светлина, споделя записаният диетолог Джанет Колман, създател на онлайн ресурса TheConsumerMag.

" Плодовете с високо наличие на витамин С, като цитрусови плодове, ягоди, киви, пъпеш или манго, могат да бъдат изключително потребни, защото по-високите равнища на витамин С се свързват с понижаване на признаците на стареене на кожата ", споделя Колман.

Регистрираният диетолог Тиана Глоувър прибавя, че витамин С може да помогне за увеличение на производството на колаген в организма, като по този метод спомага за поддържане на еластичността на кожата с напредването на възрастта.

Зеленчуците също съдържат витамин С, а точно сладките чушки, доматите и броколите, които Колман предлага да се прибавят към омлетите, с цел да обезпечат спомагателна отбрана на кожата.

Заобичайте овесените ядки

Джанет Колман предлага да стартирате деня си с внушителна порция овесени ядки - частично тъй като тази пълнозърнеста храна съдържа бета-глюкан - тип разтворими фибри, които подкрепят заздравяването на кожата и забавят процеса на стареене. Преглед от 2014 година, оповестен в списанието Phytotherapy Research Review, открива, че бета-глюканите имат доста свойства, които подкрепят регенерацията на кожата, в това число възобновяване на имунните кафези на кожата, клетките, произвеждащи колаген, премахването на бръчките и укрепването на кожната преграда, с цел да се защищити от нездравословното влияние на околната среда.

За да извлечете още повече изгоди за кожата от омега-3 мастните киселини, пробвайте да добавите малко орехи или ленено семе към купичка овесени ядки.

Създайте си табиет да консумирате яйца на закуска

Закуската с яйца заран - омлет, поширани или твърдо сварени - е превъзходен метод да поддържате кожата в отлична форма.

" Яйцата съдържат висококачествени протеини, както и витамин D, който потвърдено оказва помощ за поддържането на здрава кожа ", споделя Мелиса Митри. „ Като включите в храни, съдържащи витамин D, можете да отбраните кожата си от нездравословното влияние на слънчевите лъчи, като по този метод намалите вероятността от поява на бръчки. Нещо повече, едно изследване открива, че хората с по-ниски равнища на витамин D в кръвта са " биологично по-възрастни " от тези с естествени равнища. "

Яжте зърнени храни, обогатени с витамини и минерали

Когато става въпрос за храни за закуска, зърнените храни имат неприятна известност. Но съгласно Джанет Колман, в случай че изберете зърнени храни, обогатени с витамини и минерали, направени от пълнозърнести храни с минимално количество добавена захар, ще получите здравословна доза витамин В2 и цинк, които са доста потребни за кожата.

" Тези хранителни субстанции оказват помощ за понижаване на фините линии и бръчките, като подтикват производството на колаген и стягат кожата ", изяснява тя.
Освен това млякото, което се излива в зърнената закуска, е богато на витамин D, който защищава кожата от нездравословното влияние на ултравиолетовите лъчи.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР