Въпреки че според мнозина професията пилот е запазена територия за

...
Въпреки че според мнозина професията пилот е запазена територия за
Коментари Харесай

Запознайте се: Нели Манова и само още 6 жени в България са с тази рискована професия

Въпреки че съгласно мнозина специалността водач е непокътната територия за мъжете, Нели Манова и още 10 000 дами, съгласно последните данни на Международната асоциация на жените-пилоти, всекидневно борят това изказване.

Нели е измежду седемте дами водачи, пет от които командири, на националния транспортьор "България Ер ". PR по обучение, само че водач по предопределение и душа. След мотивационен полет на летище "Лесново " се влюбва в пилотирането. От към този момент 6 години изкарва хляба си летейки, оповестява bgonair.bg.

Преди да избере да се буди под българско небе, Нели живее в Нидерландия в продължение на 17 години. Изгубила родителите си като дребна, се постанова да се оправя с всичко сама. Работи на няколко места по едно и също време, приключва сполучливо "Медии и всеобщи връзки " в университета в Амстердам.

Винаги е усещала, че домът ѝ е в България при баба си и дядо си, които са я отгледали. Сега, когато не лети, ги посещава и прекарва време с тях. Казва, че България е доста по-добро място за живеене, в сравнение с Нидерландия.

Трудностите не пречупват Нели и тя продължава да преследва фантазиите си, които все я водят високо горе в облаците. Търсач на мощни чувства Нели скача с парашут, от балон и с бънджи, лети и с парапланер, а през днешния ден и на аероплан.

"Винаги съм обичала провокациите и адреналина ", признава тя.

"Когато съм в облаците, забравяш за безусловно всичко, което е на земята. Можеш да се откъснеш от целия свят. Виждаш едни прелестни гледки, които не можеш да замениш с нищо друго ", прибавя Нели.

Манова работи един до друг с пълководец Райна Косева, която съумя да приземи аероплан на летище "Хийтроу " посред страшната стихия "Киара " . Също като нея, Нели желае един ден да стои на командирското място в пилотската кабина.

За всичките си 2000 летателни часа не е имала инфарктна обстановка. Но в съзнанието й вечно ще остане една избрана преживелица. "Преди полета детенце е схванало, че е жена водачът и беше нарисувало една красива картинка със аероплан, която в следствие, откакто кацнахме, ми я съобщи ", описа Нели.

За да кацаш леко, би трябвало да усетиш машината в ръцете и сърцето си. Не се опасява, че лети на 11 км. височина. И към момента не мисли за последния си полет.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР