Въпреки че расте в артистично семейство – баба ѝ е

...
Въпреки че расте в артистично семейство – баба ѝ е
Коментари Харесай

Малката Кати на Сашо Кадиев-Изцяло заприлича на баща си и баба си-Снимки

Въпреки че пораства в артистично семейство – баба ѝ е превъзходната Катерина Евро, петгодишното момиченце се увлича повече по акробатиката, в сравнение с по актьорството. Малката не стопира да прави всякакви гимнастически номера у дома.

Не се учи от на никое място, не гледа видеа, а сама си измисля хореографията и всичко, което прави, ѝ идва от вътрешната страна. Родителите ѝ са ѝ купили даже воали за въздушна акробатика, с цел да не стопират въображението ѝ. Така дребната Кати сама се държи на двете си ръце и увисва с главата надолу.

Кати с татко си и баба си

Петгодишните деца обаче в никакъв случай не се задоволяват единствено с едно занятие, без значение какъв брой обичано им е то.

Кати се качи на сцената на пловдивския спектакъл след представлението „ Горката Франция “ СНИМКА: Инстаграм на Александър Кадиев

Така и Кати – другата ѝ огромна наслада е да готви с баба си. Двете запретват ръкави в кухнята и вършат сладкиши, питки, козунаци, лазаня, каквото им щукне. Повечето пъти внучката сама меси тестото.

А татко ѝ все по-често открива, че Кати наподобява на Катето Евро освен по готварските умения. “Влиза в функции непрестанно, играе си сама. Хващаме я да играе с двама души по едно и също време, приказва си с единия, след това с другия и

разиграва

моноспектакъл

Много е артистична. Играе, че е тъжна или че е радостна. В нея има игрива операция ”, споделя татко ѝ.

Малката Катерина обича да гледа баща си освен в театъра, а и в тв предаването “Преди обед ” по Би Ти Ви. Знае, че там си партнира с водещата Деси Стоянова и им се радва, когато ги види на екрана.

Все отново обаче Кати е закърмена с спектакъл. Ходила е на няколко представления и гледа актьорите с интерес. “Приятно ѝ е да е в публиката, след това обсъждаме постановката. Тя ми споделя:

“Тате, беше

доста комичен ”,

което за един комедиант е комплимент. Питам я и за рецензии, какво не ѝ хареса. Но тя към този момент не ни е подлагала на критика ”, споделя още Сашо Кадиев.

Тази година беше и първото качване на Кати на сцената. След представлението “Горката Франция ”, изиграно от татко ѝ и баба ѝ в Пловдив, тя се причисли към актьорите. Изправена пред многочислена аудитория, нито се уплашила, нито се тормозила. “Много ѝ хареса сцената, разтрепери се от неспокойствие, гушна ме, само че от самото начало беше усмихната. Аз ѝ шушнех на ухото да се зарадва какъв брой доста хора я гледат. После беше един час превъзбудена, скача, радва се, сигурно имаше адреналин ”, споделя Кадиев.

Петгодишното момиченце може да последва образеца на татко си и да стане актриса, само че към момента не споделя каква желае да бъде, като порасне. Според водещия на “Преди обед ” “крушата не пада надалеч от дървото и като порасне, и тя може да е на сцената ”. Но той надълбоко има вяра, че каквато орис има, такава ще бъде. “Бихме ѝ разказвали за разнообразни забавни занимания в този свят, в случай че прояви любознание, да се запознае с някое от тях, само че няма да я натискаме, нито настойчиво да я насочваме към нещо съответно. Ние имаме вяра в демократичния избор на детето. Сама ще си реши. ”

Малката Катерина е доста ангажирано дете всеки ден. Освен че готви, прави акробатика, играе с кукли и с петте кучета, които фамилията има, тя доста обича и компютърните игри, на каквито татко ѝ я учи. Кадиев е разказвал, че самичък от време на време прекарва часове в игри на компютъра.

Все още е дребна, само че демонстрира интерес и към математиката. Харесва ѝ да счита, постоянно задава въпроси и брои до 20. Много от времето ѝ е заето да снима и видеа с Катето Евро и Сашо Кадиев. Не се плаши от камерата, а в противен случай. Проявява самокритичност и

снима, до момента в който

не се хареса

“Иска да снимаме по няколко пъти, до момента в който не се хареса, след това го гледаме и тя споделя: “Добре, това може ”. Има отношение към снимането на видеа, обръща доста внимание и ѝ е значимо да е удовлетворена от резултата. ”

Любимото занятие на татко и щерка е да гледат анимационни филмчета дружно. После ги разясняват и Кати постоянно задава въпроси за кино лентата. Друго, което обичат да вършат, е да се боричкат. Тя доста харесва да се бият с възглавници, желае да бъде по-силната и да надделява татко си. Според Кадиев Кати е “много дейна, има доста сила. Прилича на мен и на баба си. Майка ѝ също е енергична, само че ние сме повече. Кати непрекъснато прави нещо, не седи на едно място. Много положително дете е, не е беладжийка. Не прави такива гадости, каквито аз върших. Аз чупех всякакви неща, хвърлях, палех огньове, правех доста пакости на нейната възраст. Но тя е умерено дете. Според мен е уравновесен темперамент ”.

Малката Катерина също учи татко си на доста неща. “Тя ме учи на човечност, на съчувствие, на емпатия. Едно малко детенце, почтено, прелестно, може да ни учи нас, възрастните, че животът е по-прост, в това време по-нормален. Децата не се интересуват от упоритостта и забързаността на родителите. ”

Съветите на таткото за 5-годишно дете

Детето би трябвало да бъде възпитавано демократично и свободно, счита Александър Кадиев.

“Трябва да му се дава независимост на действието, да прави каквото обича, несъмнено, с някакви граници.

Най-важното е да се дава обич, да се прегръща, целува, да се гали, да има физически контакт. Трябва да му се повтаря, че родителят го обича и постоянно ще бъде до него, това е доста значимо за всяко дете. Много родители нямат време, нямат сензитивност и това липсва на децата. Трябва да се демонстрира любовта посредством допира, приказките, да се демонстрира близостта ”, споделя Кадиев.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР