Въпреки че публично си посипа главата с пепел и призна,

...
Въпреки че публично си посипа главата с пепел и призна,
Коментари Харесай

Мая Манолова пробва публичен катарзис за Пеевски, Орешарски и Костинброд

Въпреки че обществено си посипа главата с пепел и призна, че е правила " доста неточности " в политиката, в това число с подкрепата за Делян Пеевски за ръководител на ДАНС, претендентът за кмет на София Мая Манолова не бе по никакъв начин безапелационна, че не е част от статуквото и че може действително да промени обстановката в столицата. Манолова, която публично бе подкрепена и от Българска социалистическа партия в неделя, по всякакъв начин се пробва да се отърси от партийното си минало в левицата и да се съобщи само като гражданска кандидатура и като допустима опция на ГЕРБ.

" Моето държание по време на митингите против кабинета " Орешарски " не е нещо, с което се гордея. Нека да е ясно - да не останат недомлъвки ", съобщи в сряда пред Нова телевизия Манолова. Тя уточни, че е имала връзки с Делян Пеевски " през 2013 и 2014 г, когато бях в Народното събрание и когато бяхме част от една коалиция ". Тогава тя считала, че " почтеното държание е да излезеш пред Народното събрание, пред протестиращите и да чуеш какво мислят и да им кажеш какво мислиш. Това е една от грешките в моята биография. Отчитам и като неточност поддръжката си за кандидатурата на Делян Пеевски за ръководител на ДАНС ", призна Манолова, която преди 6 година разгласи, че точно тя го е  предложила за началник на ДАНС в отговор на най-често задавания въпрос в страната: " Кой предложи Пеевски? ".

" Това мое изявление тогава във вашето студио беше криворазбрано... Криворазбраното ми предпочитание бе в един миг въпреки всичко някой да поеме някаква отговорност, тъй като тогава всички мъже в Народното събрание се криеха ", уточни някогашният към този момент публичен бранител. Манолова напусна поста омбудсман, откакто се впусна в кметската конкуренция. За омбудсман бе определена с решаващата поддръжка на премиера Бойко Борисов.

" В момента жителите доста добре виждат кой с кого ръководи и с кого ръководят Борисов и ГЕРБ ", отговори тя на въпрос дали към този момент е получила поддръжка от Движение за права и свободи за София. На настоятелния въпрос на водещия да назове с кого Борисов ръководи, Манолова комфортно препрати към образеца: " Ами, попитайте го... "

Аферата " Костинброд " обаче не била сред грешките на Манолова. Шумният скандал с изборните бюлетини, който в началото бе показан от прокуратурата като опит за операция на парламентарните избори през 2013 година, бе раздухан от нея. " Постъпих отговорно и предадох сигнал, който получих ", оправда се Манолова. Единственото, което не било редно, е да има изказвания в деня за размисъл, което тя не била правила.

Относно въпроса за неин политически план, Манолова, която повече от половин година мотаеше отговора дали ще участва в борбата за София, съобщи, че няма желание да се впуска в " партийната политика ". " Имам планове в полза на жителите и с жителите да ръководя града през идващите 4 години, в случай че ми бъде гласувано такова доверие, само че е истина, че смяната потегля от София. Ако София покаже още веднъж, че може да промени модела на ръководство, който е мултиплициран в цялата страна, това ще поведе след себе си смяната ", сподели тя.

БЕЗ ЛИСТА

Мая Манолова съобщи, че ще има 5-6 листи от претенденти за общински съветници, одобрени от различни партии, които ще я поддържат. Това тя посочи в отговор на въпрос по какъв начин ще ръководи София без лична партия и листа. Програмата й за ръководство пък се пишела в момента. Без общински съветници Манолова може да изпадне в обстановката на Борисов от 2005 година, когато той завоюва кметския пост, само че нямаше свои хора в общинския съвет. Тогава това докара до неуредици, само че пък даде тласък на новосъздадената му партия да се бори за болшинство и в локалната, и в централната власт. Сега обаче кандидатурата на Манолова е подкрепена от Българска социалистическа партия, която тя напусна, откакто бе определена за омбудсман. Зад кандидатурата й застават още ДБГ, в която се стигна до оставки поради това решение, както и други по-малки партии. И социалистите, и ДБГ ще имат свои листи за общински съветници.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР