Въпреки че през последните месеци виждаме, че инфлацията продължава да

...
Въпреки че през последните месеци виждаме, че инфлацията продължава да
Коментари Харесай

Министърът на икономиката: От 1 ноември започва кампанията Достъпно за вас: хранителни продукти от първа необходимост на достъпни цени

Въпреки че през последните месеци виждаме, че инфлацията продължава да понижава и стигна до 6,3% на годишна база, макар че приходите порастват, имаме ясното схващане, че основна част от нашето общество изпитва усложнения за продукти от първа нужда. Това сподели в изявление за „ Лице в лице “ министърът на стопанската система и промишлеността.

" Едната опция бе налагане на избрани предели, да вземем за пример надценка на избрани артикули. Избрахме другия метод - „ Достъпно за вас “. Заедно с бизнеса, вършим пакет с 9 продуктови групи. " Хляб и зърнени храни ", " Месни артикули ", " Млечни артикули ", " Плодове и зеленчуци ". Да обхванем всички нужни съставки за здравословен метод на живот. Грубо са към 50 продукта от дребната потребителска кошница. В тези артикули желаеме да имаме по два или три продукта, които всяка седмица всеки участник в самодейността ни да допусна на допустимо най-хубавата цена. Ако искате пазарът да се базира на конкуренция, дано това е базата на конкуренцията. Не става въпрос единствено за по-големите вериги, желаеме да разтеглим самодейността към районните вериги в по-малките градове. По 2 или 3 продукта, които те могат да предложат на най-хубавата цена. Те ще бъдат обозначени с избран знак, който е обвързван с самодейността „ Достъпно за вас “. Този знак ще е идентичен във всички магазини – той е кошничка. Освен тези артикули, които ще бъдат включени, участниците в самодейността няма да имат ограничавания да предложат и други артикули. Информация за тях ще бъде подавана на седмична база към Министерство на стопанската система и промишлеността. Залагаме избрани условия. Усилието не би трябвало да е за сметка на един или различен участник в комерсиалната верига. Всеки присъединил се би трябвало да поеме ангажимент, че включването му няма да е за сметка на някого по веригата за доставка ", акцентира той. 

Кампанията стартира от 1 ноември 2023 година и ще продължи до 31 май 2024 година

" Получихме предпочитание от вериги за нехранителни артикули, които желаят да се включат: козметични артикули, фармацевтични. Програмата ще започва с фокус хранителни артикули, само че не желаеме да я ограничаваме. Всеки търговец самичък дефинира цената, на която ще предлага съответната стока ", разяснява още Богданов. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР