Въпреки че през 2019 г. Берлин реши да се откаже

...
Въпреки че през 2019 г. Берлин реши да се откаже
Коментари Харесай

Германия отваря въглищна ТЕЦ заради газовата криза

Въпреки че през 2019 година Берлин реши да се откаже от въгледобива, държавното управление реше да отвори още веднъж въглищна електроцентрала.

Централата Мерум в Долна Саксония, стартира още веднъж работа, откакто в средата на юли държавното управление реши, че поради изключителната обстановка с дефицита на природен газ Германия може да употребява затворени въглищни централи за производството на електричество. "За да се икономисва газ, въглищните вместо газовите централи би трябвало да поемат производството на ток ", изясни икономическият министър Роберт Хабек от партията на Зелените.
Финансовият министър Кристиaн Линднер от демократичната партия "Свободни демократи " настоя в изявление за немската преса за продължаването на работата на последните три атомни електроцентрали в Южна Германия, вместо плановото им затваряне в края на годината. За това упорства и опозиционния закостенял блок ХДС/ХСС. Ревизията на решението за окончателното затваряне на централите би нанесло сериозен удар по другите две ръководещи партии - Зелените и социалдемократите, които за в този момент са срещу възраждането на нуклеарната енергетика в Германия.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР