Въпреки че партията отдавна се противопоставя на имигрантите с предложенията

...
Въпреки че партията отдавна се противопоставя на имигрантите с предложенията
Коментари Харесай

Протестите в Германия срещу крайната десница набират скорост

Въпреки че партията от дълго време се опълчва на имигрантите с предложенията за " неасимилирани жители " да бъдат депортирани в " моделна страна в Северна Африка ", оповестява Correctiv, някои ги съпоставят с първичния проект на нацистите да депортират европейски евреи в Мадагаскар.

 

" Линията от дълго време е премината ", акцентира протестиращият Стефан Калш на проява в Кьолн във вторник вечерта, където доста протестиращи приканиха партията да бъде неразрешена.

 

Това беше последната вълна от митинги в страната, които привлякоха десетки хиляди предходната седмица. На някои участваха високопоставени чиновници като федералния канцлер Олаф Шолц и външния министър Аналена Бербок.

AfD, която заема второ място в изследванията в народен мащаб, отхвърли проектите да са политика на партията. Съпредседателят Алис Вайдел се раздели с един от своите съветници, които участваха в диалозите.

 

Въпреки това шефът на немската разследваща работа Томас Халденванг сигнализира за екстремистки придвижвания в AfD, която е под наблюдаване на службите за сигурност.

 

Докладите за проектите провокираха необятно наказание от политически водачи. Шолц настоя демократите да се опълчват на крайнодесните " фанатици ", до момента в който Халденванг прикани " безмълвното болшинство " да се разсъни.

" Благодарен съм, че десетки хиляди хора излизат по улиците в цяла Германия тези дни против расизма, речта на омразата и в интерес на нашата демократична народна власт ", уточни Шолц в обществената медийна платформа " X " в сряда.

 

" Ние, демократите, сме доста - доста повече от тези, които желаят да разделят ", безапелационен бе той.

 

Подкрепата за 11-годишната AfD скочи през последната година, защото тя се възползва от недоволството от оправянето на ръководещата коалиция с голям брой рецесии, от войната в Украйна и инфлацията до публичните услуги, претрупани от имиграцията.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР