Въпреки че от Камарата на автомобилните превозвачи в България остро

...
Въпреки че от Камарата на автомобилните превозвачи в България остро
Коментари Харесай

Димитър Димитров: Задържането на превозното средство на пиян шофьор е незаконосъобразно

Въпреки че от Камарата на автомобилните превозвачи в България остро осъждат ръководството на моторно транспортно средство след приложимост на опиати и алкохол, те са безапелационни, че законотворците са сътворили безпорядък с отнемането на колите на пияните или дрогирани водачи. Това сподели пред Радио София Димитър Димитров от Камарата на автомобилните превозвачи.

" Истината е, че се основава една извънредно огромна причина за увеличение на корупцията в Министерството на вътрешните работи при надзор и никой не е планувал обстановката, при която един пийнал лидер се качва в тежкотоварен автомобил. Спират го този лидер – те и до момента му взимаха книжката и до момента го сваляха от камиона, с тънката разлика, че в този момент му задържат камиона. Нека да подчертаем, че това задържане е изцяло незаконосъобразно и направомерно ", добави Димитров.
България е една от дребното страни в Европейски Съюз, която не беше въвела отнемането на МПС от пийнал или дрогиран лидер

Той добави, че занапред казуса със съхранението на конфискуваните транспортни средства ще се разраства.

" Къде ще се държат отнетите тежкотоварни транспортни средства и кой ще дава отговор за тяхната сигурност в случай, че те костват десетки и даже стотици хиляди лв. ", питат от Камарата на автомобилните превозвачи.

Димитър Димитров изясни, че в случай че бъде спрян тежкотоварен автомобил с бързо развалящи се артикули, живи животни или рискови товари, органите на Министерство на вътрешните работи нямат компетентността да ги съхраняват.

" Темперираните артикули като месото, което би трябвало да стигне до магазина или медикаменти - те не могат да стоят постоянно и да работят елементите без гориво на хладилното ремарке. Какво става с цялото полуремарке – лишава се цялата комбинация ли? Оставете всички неустойки, които ще заплати превозвача поради забавената доставка ", сподели Димитров.

Според него доста хипотези не са добре премислени – " Всичкото това е, тъй като Министерство на вътрешните работи лишава една движимост, която няма право да отнеме ", посочи Димитър Димитров.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР