Въпреки че от една седмица Костенец е под полицейска обсада

...
Въпреки че от една седмица Костенец е под полицейска обсада
Коментари Харесай

Една седмица барети и жандармерия не могат да открият убиеца от Костенец

Въпреки че от една седмица Костенец е под полицейска блокада и там са струпани впечатляващи сили на полицията, жандармерията и специфичните елементи, Министерство на вътрешните работи към момента не може да открие 43-годишния Стоян Зайков, който е обвинен за убийството на приятелката си Милена. Докато тече издирването, полицията откри още един мъртвец на метри от къщата му. Вчера имаше акция в село Очуша, където органите на реда са употребявали даже шокова граната. Министерство на вътрешните работи предизвести, че Зайков е въоръжен и доста рисков.

Първата жертва на Стоян Зайков е неговата другарка - 38-годишната Милена Шишкова, която на 10 май бе намерена убита. Двамата са живеели на брачен начела и имат наследник. Връзката им обаче завършила няколко месеца преди убийството. Вторият погубен е 42-годишният Валентин, който е комшия и трети братовчед на обвинения. Службите още се чудят дали има връзка сред двете убийства, стана ясно от думите на главния секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов. Те са осъществени с друго оръжие и към този момент няма данни втората жертва да е имала връзки с убитата преди този момент жена. Въпреки това Иванов позволи вероятността търсеният Зайков да се е укривал в къщата на своя братовчед.  " Пред нас 42-годишният мъж изрично е декларирал, че ще ни оказва съдействие и че с каквото може ще ни е потребен. Не е имал терзания и не ги е споделял с нас. Това ни навежда, че той може да е и възможен помощник, само че това са единствено догадки ", посочи основният секретар. Дни преди да бъде убит, Валентин е отказал полицаи да проверят къщата му, разкри шефът на Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи - София Николай Спасов. Той уверил органите на реда, че самичък ще претърси дома си и в случай че има нещо, ще алармира. Не излиза наяве за какво полицията не се е сдобила авансово с прокурорска заповед за претършуване или правосъдно позволение, а сляпо се е доверила на братовчеда на предполагаемия убиец. 

Към момента се работи по две версии за двете убийства в Костенец. Разследващите позволяват, че Зайков може да се е укривал в дома на съседа си без неговото познание. " Със сигурност килърът е обитавал там, само че дали от самото начало е бил там, или е влезнал директно преди убийството, следва за доказване ", обясни Ивайло Иванов. Другата версия е, че 42-годишният Валентин е укривал братовчед си след първото ликвидиране. " Знаем, че преди години Стоян Зайков е правил обири от къщата на Валентин Петров. Но на този стадий няма данни за директен спор сред двамата. В полицията няма подавани тъжби. Просто са били като съседи - на " здравей-здрасти ". Никой от съседите не е чул изстрели и не е видял нищо ", разяснява още Спасов.

Психолозите дефинират Зайков като умопобъркан. Той е престъпно проявен, излежавал е присъда и доста добре познава региона на Костенец. Поради тази причина основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов прикани всеки, който забележи търсения, да не подхваща дейности самичък, а да алармира на полицията. Към момента няма информация Зайков да е направил опит да напусне страната. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР