Въпреки че оперативната памет DDR5 още не се използва масово

...
Въпреки че оперативната памет DDR5 още не се използва масово
Коментари Харесай

SK Hynix пристъпи към разработването на DDR6 оперативна памет

Въпреки че оперативната памет DDR5 още не се употребява всеобщо нито в потребителските компютри, нито в сървърите, в лабораториите на южнокорейския производител на чипове SK Hynix към този момент се работи върху стандарта DDR6 . Прогнозите са, че новото потомство DDR памети ще предложат скорост за продан на данните на равнище 12 Gb/s.

Един от научните сътрудници на SK Hynix, работещ върху създаването на новата оперативна памет, сподели в изявление за The Korea Herald, че създаването на новата DDR6 памет през идващите пет или шест години.

„Ние обсъждаме няколко концепции на идната след DDR5 оперативна памет. Едната от тях планува поддръжка на сегашната наклонност за увеличение скоростта за продан на данните. Другата идея предлага обединяването на DRAM технологиите с технологиите за произвеждане на актуалните системи върху чипа“ – сподели служителят на SK Hynix.

Да си напомним, че през месец ноември южнокорейският производител заяви, че е завършил работата върху 16 Gb DDR5 памети. Едновременно с това бе показана RAM плочката RDIMM DDR5-5200 с потенциал 16 GB, употребяваща тези чипове памет. Първата партида от новите DDR5 памети бе дадена на „голям производител на чипсети“ за проби и проби.

Като цяло, следи се наклонност към повишаване на оперативната памет в компютрите. Някои дънни платки към този момент поддържат до 128 GB, а сървърните дъна – доста повече.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР