Въпреки че около 80 процента от населението на Испания е

...
Въпреки че около 80 процента от населението на Испания е
Коментари Харесай

Испания отчита рекордно висок брой заразени с СОVID-19

Въпреки че към 80 % от популацията на Испания е имунизирано, тя ще изпрати 2021 година с едно от най-високите равнища на болни от ковид в Европа, съобщи ДПА.

Броят на новозаразените в границите на 24 часа се увеличи до 1086 на 100 000 души , заяви късно през вчерашния ден министерството на опазването на здравето. В средата на октомври Испания към момента съобщаваше за годишна седемдневна заболеваемост от към 18 на 100 000 души.

Междувременно управляващите настояват, че обстановката в лечебните заведения като цяло към момента е под надзор посредством високото равнище на имунизация против ковид, защото имунизацията в множеството случаи обезпечава протичане на инфекцията без признаци или в по-лека форма .

По последни данни 8,8 % от всички болнични кревати и 19 % от леглата в отделенията за интензивни грижи в Испания са заети от пациенти, заболели от СОVID-19. Процентите на заетите кревати се покачват, само че много постепенно.

Заради бързо увеличаващият се брой на новите случаи тази седмица Испания съкрати периода на карантината при заболяване без признаци и даже при заболяване с леки признаци - от 10 на 7 дни. Това се отнася и при подозрение за заболяване на неимунизирани хора.

Намаляването на карантината беше поискано от няколко районни държавни управления и от бизнеса. Целта е да се предотвратят спирания в работата на доставчиците на съществени услуги като лечебните заведения и публичния превоз, в случай че прекомерно доста чиновници бъдат сложени под карантина.
Носенето на маски навън още веднъж става наложително в цялата страна.

В девет от 17 района остава в действие условието за показване на доказателство за имунизационен статус, преболедуване на СОVID-19 или неотдавнашен негативен тест за отбягване на ограничавания върху напредването или нощен полицейски час, до момента в който в други райони, като да вземем за пример в Мадрид, съвсем няма ограничавания.

В столицата към 7000 души имат намерение да се съберат на площада " Пуерта дел сол " довечера, с цел да посрещнат новата година на най-традиционното всеобщо празненство в страната.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР