Въпреки че обвинява руските войски в геноцид, Киев не може

...
Въпреки че обвинява руските войски в геноцид, Киев не може
Коментари Харесай

Киев не може да спре да преговаря с Москва, въпреки че обвинява руските войски в геноцид: Зеленский

Въпреки че упреква съветските войски в геноцид, Киев не може да спре да договаря с Москва, съобщи президентът на Украйна Владимир Зеленский пред публицисти във вторник. Той съобщи, че " няма различен избор ", с изключение на да поддържа каналите за връзка с Русия отворени.

Зеленский даде едночасово изявление за украински медии ден след визитата си в Буча, Киевско предградие, от което предходната седмица се изтеглиха съветските войски. Дни след изтеглянето украински публични лица упрекнаха съветските бойци в осъществяване на военни закононарушения по време на наличието им в региона. Зеленский твърди, че доказателствата, събрани в Буча, сочат, че Русия е направила геноцид над украинския народ.

 

Москва отхвърли обвиняванията и съобщи, че Киев разиграва обществеността с инсценирани подиуми на грубост, за които по-късно лъжливо упреква съветските войски.

Запитан от публицисти по какъв начин си показва продължаването на дипломатическите диалози с Москва след отправянето на обвиняванията, Зеленский съобщи, че това ще бъде " предизвикателство " заради вътрешния напън, само че сподели, че е осъзнал, че просто няма друга опция, с изключение на да приказва.

" Да кажем през днешния ден, че няма да приказваме повече, е най-лесната позиция. Това е най-лесният метод да кажеш: няма да приказвам с теб по-късно, което си направил. Трудното е да кажеш какво са създали, да ги признаеш за зложелател, да наречеш това война на Русия против Украйна " и да продължиш да приказваш, изясни той.

Неговите цели от договарянията с Русия са " да намерим излаз от обстановката и да не губим територията си ", добави Зеленский.

 

Украинският водач съобщи, че желае да има по-силна позиция на масата на договарянията и че за това способства поддръжката на украинската общност за неговия кабинет.

Зеленский съобщи, че разчита западните поддръжници на Украйна да подведат под отговорност причинителите на военни закононарушения против страната му. Той предвижда, че количеството на доказателствата в делото на Киев против Русия единствено ще нараства.

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР