Въпреки че няма недостиг на невероятно успешни лидери интроверти, не

...
Въпреки че няма недостиг на невероятно успешни лидери интроверти, не
Коментари Харесай

Интроверти, не се представяйте за такива, каквито не сте!

Въпреки че няма дефицит на необикновено сполучливи водачи интроверти, не може да се отхвърли, че като цяло светът на бизнеса е основан за екстроверти. Колкото повече говорите, толкоз по-вероятно е хората да ви възприемат за водачи, а триумфът постоянно зависи от взаимоотношения, построени на разнообразни събития и конференции – места, където екстровертите се усещат като вкъщи си.

Нормално е амбициозните интроверти да стигнат до заключението, че с цел да реализиран триумф би трябвало да се преструват и да пробват да наподобят по-oбщителните си връстници. Разбира се, за тях сходна проява на и обособяване на доста време за диалози с другите е извънредно уморителен развой, само че в последна сметка те би трябвало да положат тези старания, с цел да бъдат сполучливи. Нали по този начин?

Тази линия на размишление звучи рационално и даже има известни данни, които я поддържат. В кратковременен проект проучванията демонстрират, че опитите да бъдете по-общителни, в сравнение с ви идва по натурален метод, ще ви направи по-щастливи (други изследвания допускат, че даже може да тласне личността ви малко повече към екстровертната страна на скалата).

Ако задачата ви обаче не е просто краткосрочно възстановяване на настроението, а дълготраен прогрес, тогава може би е добре да помислете по-внимателно, преди да започнете да имитирате екстровертите в работата. Изследванията демонстрират, че когато интровертите се натоварват прекалено много, с цел да се държат като екстроверти, те губят толкоз доста сила, че представянето им внезапно спада в дълготраен проект.

Фалшивата екстровертност има неприятен резултат

„ Както нашите лични проучвания, по този начин и тези на други създатели, демонстрираха, че когато човек се държи по метод, който не е натурален за него, това може да бъде натоварващо в дълготраен проект. По-конкретно, едно изследване откри, че когато интровертите работят като екстроверти, тяхното въодушевление и енергийни равнища може да се подобрят в кратковременен проект, само че защото този вид държание не е в сходство с техните естествени личностни черти и желания, енергийните им равнища стартират да спадат единствено един час по-късно, което последна сметка попречва способността им да се възползват от тези действия “, разясняват организационните Еви Куийперс, Джоери Хофманс и Барт Уил в материал, оповестен от Harvard Business Review.

Ако не сте подготвени да повярвате на техните думи, то може би в това ще ви убеди филантропът Мелинда Френч Гейтс, която дава образец за това какъв брой значимото да бъдеш себе си на работното място.

„ Вписването в средата е надценено “, сподели Френч Гейтс по време на изявление, в границите на което бе запитана за съвет за кариера за млади дами. „ Прекарах първите си няколко години в първата ми работа след колежа, правейки всичко допустимо, с цел да наподобявам повече на хората към мен. Това обаче не извади на показ най-хубавото от мен и не ме накара да опитам да извадя най-хубавото от другите “, разяснява тя.

Независимо дали въртите „ копчето за силата на вашата персона “ нагоре или надолу, преструвайки се, че сте някой, който всъщност не сте, това в последна сметка  изразходва голямо количество сила, която към този момент не можете да отделите за намиране на решения, разрешаване на проблеми и основаване на връзки. Не можете да вършите най-хубавата си работа, когато сте разсеяни и изтощени от самото начало, а точно това е крайният резултат от опитите на интровертите да се показват за екстроверти.

Постигане на точния баланс

Как постигате верния баланс сред енергизиращата самотност истимулиращото кариера другарство? Изследователите на HBR дават няколко съвета. Най-важният е да познавате личните си граници и желания, на база на които да наредите графика си по този начин, че да извлечете допустимо най-голяма изгода от персоналната си приемливост към хората.

Това може да значи „ самодейно обмисляне на почивки, с цел да сте сигурни, че имате време, отделено за презареждане след интервал на екстровертност “ или потребление на потвърдени практики за изчистване на напрежението като водене на дневник и обособяване на време за медитация.

Но какъвто и да е вашият проект, откривателите предизвестяват да не разчитате на алкохол, кофеин или чиста доза увереност, с цел да бъдете по-социални. В последна сметка това непроменяемо ще докара до злополука. Дългосрочният триумф се гради на основата на самопознание и себеприемане.

....................

Джесика Стилман , бизнес блогър, за

Превод и редакция: Георги Георгиев
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР