Въпреки че няма категоричен отговор, съществуват редица теории. Сред най-разпространените

...
Въпреки че няма категоричен отговор, съществуват редица теории. Сред най-разпространените
Коментари Харесай

Защо котките ви следват до банята

Въпреки че няма безапелационен отговор, съществуват редица теории.

Сред най-разпространените е тази, че котките имат вродено увлечение към водата. Когато мивката в кухнята или банята работи, котките наподобява демонстрират интерес, било то поради особеното (за тях) придвижване на водата или поради метода, по който тя отразява светлината. Душът всъщност е същото единствено че огромно. Освен това има и бонус, че с него взаимодейства човек.

Но това не изяснява за какво котките не престават да гледат хората, които бездействат във ваната, когато към този момент не тече вода. Възможно е да са заинтригувани от обстоятелството, че стопанинът им заема пространство, което те самите може да считат за персонално тяхно. Котките обичат да се отпускат във вани (сухи) поради уединението и чувството на хладния порцелан (същото важи и за мивки). Фактът, че човек нахлува в тяхното пространство – освен това го цялостни с ужасяваща вода – може леко да изненада котката.

Още по-вероятно е това да е правилно, в случай че котките демонстрират признаци на страдалчество, до момента в който се къпете. Това може да значи, че котката ви „ пази “. Помислете, че течащата вода, стартирането на водата в тоалетната и други шумове в банята са знак за заплаха в визиите на котката.

Друга известна доктрина е, че те обичат влажността на душовете или ваните и се любуват на топлия въздух към ваната. Това може да добавя привлекателността към баните, в които се намират гореспоменатите умивалници, пухкави постелки за баня, върху които да се излежават, и вероятно някакви комфортни кутиии.

И не забравяйте, че въпреки котките по принцип да се тормозят да се мокрят, това не важи за всички породи. Например мейн кун и японския бобтейл нямат нищо срещу водата и даже могат да изследват полувлажна вана, откакто изскочите от нея.

 Фото кунов

Мейн Кун

Докато сте в банята, котката може да реши, че е време за внимание, тъкмо както, когато седнете да гледате телевизия или си лягате. Това, че сте в по-специфично състояние, няма значение за тях.

Имайте поради, че може би вие самите окуражавата това държание – когато котката е в мивката или на пода, може би я галите или подсилвате държанието ѝ по различен метод. Ако котката стартира да свързва наличието си в банята с хвалба, евентуално ще продължи да го прави.

   

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР