Въпреки че натискът срещу Иран е приключил с неуспех, опитите

Въпреки че натискът срещу Иран е приключил с неуспех, опитите ...

Иранският президент осъди санкциите и западната хегемония


Въпреки че натискът срещу Иран е приключил с неуспех, опитите все още продължават. Това заяви новият президент на Ислямската република Ебрахим Раиси през Общото събрание на ООН

Очаквано, той засегна основно , но настоя, че те ще имат смисъл, само ако водят до отмяна на всички санкции срещу Техеран. Съпротивата на Иран срещу санкциите произтича от неговата стратегическа рационалност.

Раиси нападна остро Запада, като даде за пример Афганистан и изтеглянето на чуждестранните войски. По думите му, това показва провала на западните сили в налагането на идентичност и хегемония. В същото време, за това плащат и американските данъкоплатци, каза той.
До месец продължават преговорите между Иран и световните сили
До месец продължават преговорите между Иран и световните сили

Разговорите по ядрената програма текат от април

Днес светът не се интересува от "Америка на първо място" или "Америка се завръща". През последното десетилетие САЩ направиха грешката да променят своя начин на водене на война по света, вместо да променят своя начин на живот. , каза той. Санкциите, особено санкциите по време на пандемията COVID-19, са престъпления срещу човечеството.

Иран произвежда и предлага собствено производство ваксини, тъй като санкциите са попречили и на закупуването на такива препарати. Въпреки ограниченията обаче, Иран е постигнал напредък в медицината, твърди иранският президент.

Сътрудничеството между страните по света в сферата на здравето и особено по отношение на ваксините е равно на подпомагане на духа на човечеството и политиката. Коронавирусът е сигнал за събуждане за целия свят, който да ни напомни още веднъж, че всички човешки същества са взаимозависими. Кризите в човешките общества, като насилие, бедност, безработица, морална и икономическа корупция, срив на семейни ценности, регионални войни, организиран тероризъм и екологични кризи, са резултат от пренебрегването на принципите на рационалност, справедливост и свобода, според него.
Правозащитници заклеймиха "климата на безнаказаност" за убитите в арестите в Иран
Правозащитници заклеймиха "климата на безнаказаност" за убитите в арестите в Иран

Най-малко 72 души са били убити след изтезания и малтретиране

Нашата политика е да се стремим към запазване на стабилността и териториалната цялост на всички страни от региона, настоя иранският президент. Ако не беше силата и ролята на Иран, заедно с правителствата и народите на Сирия и Ирак, както и всички безкористни усилия на мъчениците Абу Махди ал-Мухандис и генерал Касем Солеймани, днес "Ислямска държава" (ДАЕШ) щеше да бъде съсед на Европа.

Източник: news.bg