Въпреки че на пазара вече има цял куп производители на

...
Въпреки че на пазара вече има цял куп производители на
Коментари Харесай

NIO - да пораснеш с 27 000%

Въпреки че на пазара към този момент има цялостен куп производители на електрически коли, Tesla продължава да бъде първото име, за което се сещаме в тази категория.

Тази година компанията доближи върхове по повод доставките и цената на акциите й, само че в света на EV возилата има и различен състезател, чийто върхове заслужават удивление.

NIO е китайски производител на електрически коли, основан едвам през 2014 година и излязъл на борсата единствено преди две години.
 Снимка 512456

Амбицията на марката, несъмнено, е да е главен и директен съперник на колоса Tesla, който развива технологиите си от към този момент 17 години.

Обемите на произвеждане на NIO не могат да се съпоставят с тези на Tesla, само че китайският производител не стопира да пораства и то със забележителна скорост.

В последния месец на 2020 година NIO съумя да достави 7007 коли, което е растеж със 121% по отношение на предходната година, до момента в който растежът за четвъртата четвърт на годината бе 111% по отношение на същия интервал година по-рано.
 Снимка 512457

Ръстът в цената на акциите на NIO през 2020 година доближи невероятните 1112%, а в платформата eToro акциите на компанията станаха най-вървежните за цялата година с растеж от цели 27 190%.

За съпоставяне, Tesla означи прогрес от " едвам " 2956% в това направление, написа Yahoo Finance.
 Tesla, Apple, Гугъл и за какво Илон Мъск не е съумял да продаде компанията си
На кого Илон Мъск не съумя да продаде Tesla

Когато и на милиардерите нещата не им се получават

Китайската компания натъртва най-много на SUV моделите, които нормално са по-трудни за разпространение от дребните хетчбек и седан разновидности.
 Снимка 512458

Само след няколко дни обаче, на девети януари, NIO ще покаже премиум седан, който ще е следващата поръчка за директна конкуренция с Tesla и нейния Model S, като мнозина чакат забележителният растеж да продължи и през 2021 г.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР