Въпреки че може да звучи доста елементарно, приготвянето на перфектния

...
Въпреки че може да звучи доста елементарно, приготвянето на перфектния
Коментари Харесай

Ето как да приготвите перфектния ориз вкъщи

Въпреки че може да звучи много обикновено, приготвянето на съвършения ориз не е детска игра. Тъй като оризът нормално се подготвя като гарнитура, той постоянно се подценява.
Ако въпреки всичко желаете да приготвите съвършения ориз, бухнал и нелеплив, добре е да му обърнете повече внимание. Ето 4 бързи съвета, които ще ви оказват помощ да приготвяте страховит ориз всякога.
1. Когато мерите ориза и количеството вода, в която да го готвите, използвайте съотношението 2 чаши вода към 1 чаша ориз. Ако сложите прекалено много вода, оризът може да се окаже леплив и бляскав, до момента в който в случай че употребявате прекомерно малко вода, той може да остане незадоволително сварен.
 Най-вкусният ориз по манастирски Най-вкусният ориз по манастирски
Предлагаме ви рецепта за ориз по манастирски, която сигурно ще ви стане обичана.  Това са продуктите, които са ви нужни...
2. Когато готвите ориза, прибавете щипка сол във водата. Това ще даде прелестен усет на ориза. Можете също по този начин от време на време да добавите малко кардамон или канела, с цел да овкусите ориза.
3. Когато оризът се готви, не се поддавайте на желанието да го разбъркате или да откриете тенджерата. След като оризът е подготвен, разбъркайте го малко с вилица, с цел да отделите зърната, преди да сервирате.
4. Не сервирайте ориза незабавно откакто сте го свалили от огъня и сте го прецедили. Вместо това го дръжте затрупан за към 10 минути. Това ще даде време на ориза да разпредели отмерено влагата си.
 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР