Въпреки, че мнозинството в Народното събрание - депутатите от ГЕРБ,

...
Въпреки, че мнозинството в Народното събрание - депутатите от ГЕРБ,
Коментари Харесай

Костадинов поиска Радев да насрочи референдума въпреки гласуването на НС

Въпреки, че болшинството в Народното събрание - депутатите от ГЕРБ, ПП/ДБ и Движение за права и свободи, за опазване на лв. до 2043 година, ръководителят на партията Костадин Костадинов насочи апел към президента Румен Радев - да насрочи дата за осъществяване на плебисцита , като в това време сезира Конституционния съд по отношение на законосъобразността на въпроса.

" Днес Народното събрание наруши закона и тези, които бързаха да изпълнят заповедите на американския дипломат, в действителност си счупиха краката и позволиха една доста сериозна неточност и по тази причина в действителност имат сега председателски съвет. Всъщност видяхте ли какво гласоподаваха? Те не гласоподаваха (по правни въпроси, което не поддържа провеждането на референдума), а предлагането на " Възраждане ". А такова няма, има на комисията за отменяне на референдума ", съзря параграф 22 при гласуването на депутатите Костадинов. А за какво ръководителят предложил подобен метод на гласоподаване - тъй като, с цел да се подложи решение на комисия за утвърждение, то би трябвало да има претекстове към него, а публични такива нямало.

По думите на водача на " Възраждане " референдумът е координиран с някои от най-хубавите конституционалисти у нас, а Народното събрание нарушава закона, като не го позволява, въпреки да е събрал над задължаващия брой от 400 хиляди.

" Възраждане " желаят на среща с Радев да им насрочи референдума

Костадинов назова депутатите от правна комисия " беснеещ фашистки режим "

Костадинов прикани и Радев точно заради това, че депутатите са нарушили закона, да насрочи дата за осъществяване на референдума и по едно и също време с това да сезира Конституционния съд. " Нека да свика референдум, тъй като това, че Народно събрание е нарушило закона, не значи, че той би трябвало да взе участие в това нарушение. И по едно и също време с това да пита Конституционен съд. "

В края на " трибунката " на " Възраждане " от провеждащия се редом председателски съвет излезе правното острие на партията Петък Петров и внесе конкретизиране - проблем нямало с гласуваното от депутатите, всъщност оборвайки думите на Костадинов от по-рано.

" Волята на народните представители бе ясно изразена посредством гласуването им по предложение, оповестено от ръководителя на Народно събрание, който преди гласуването съобщи - който е за провеждането на референдум, да гласоподава " за ", който е срещу, да гласоподава " срещу ". И по този начин тя извърши задължението си по закон. Предложението не може да бъде прегласувано и няма да бъде прегласувано ".

А какво следва - по едно и също време с апела си към Радев да сезира конституционните съдии, това ще създадат в най-спешен порядък и от " Възраждане " , уточни националният представител.
 Депутатите се скараха парцал ли е референдумът за еврото Обновена
Депутатите се скараха парцал ли е референдумът за еврото

" Възраждане " ще сезират Конституционния съд, в случай че референдумът не бъде подкрепен
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР