Въпреки, че много от работодателите са против“ въвеждането на четири

...
Въпреки, че много от работодателите са против“ въвеждането на четири
Коментари Харесай

Четиридневната работна седмица се въвежда от все повече фирми в Германия

Въпреки, че доста от работодателите са „ срещу “ въвеждането на четири дневна работна седмица, от ден на ден компании вкарват този модел на работа, предава Нова тв. Синдикатите поддържат този модел.

„ Разбрах, че моделът с 4-дневната работна седмица към този момент е отчасти тестван в други страни, да вземем за пример, сполучливо в Исландия. И по този начин в края на 2021 година по време на коледните празници помислих дали този модел не е вид и за нас. И взех решението непринудено ”, разяснява Надя Амирех, притежател на ПР организацията Wake up Communications.

14 месеца към този момент Амирех работи със чиновниците си по модела на четиридневната работна седмица.

„ При нас всички работят от понеделник до четвъртък по 8 часа, както и преди. Преди петъка за нас беше полуработен ден. Така сме работили през годините, тъй като опитът ни демонстрира, че в петък следобяд нормално клиентите ни нямат огромна потребност от нас. А в този момент всички работят четири дни, половината почиват изцяло в петък, а останалите работят половин ден, както преди. Следващата седмица екипите се сменят ”, изясни Амирех.

Служителите на Надя получават цялостното си заплащане, макар че е въведен за тях този модел, а отпуската им остава непроменена.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР