Въпреки че мина време от финала на Шампионската лига в

...
Въпреки че мина време от финала на Шампионската лига в
Коментари Харесай

Огромен скандал: В Англия обвиниха Чеферин в корупция и поискаха оставката му

Въпреки че мина време от финала на Шампионската лига в Париж, в Англия към момента не могат да преживеят свадите с почитателите преди началния съдийски сигнал. Именно поради това на Острова желаеха оставката на президента на УЕФА - Александър Чеферин, обръщайки главно внимание на някои от длъжностите в европейската футболна централа.

Публикуваме материала на един от главните редактори в " Дейли Мейл ":

Желко Павлица е началник по сигурността в УЕФА. За 14 месеца, откогато получи длъжността, той е председателствал три безредни огромни финала.

Финалът на Европейското състезание през 2021 година, в който хулигани се разпалиха и за шанс никой не почина. Финалът на Лига Европа през 2022 година, когато чиновниците на стадиона конфискуваха медикаменти и вода в отвратителна горещина, чешмите пресъхнаха, а на концесионните трибуни свършиха доставките и беше шанс, че никой не почина.

И финалът на Шампионска лига през 2022 година, когато почитателите бяха смачкани, ограбени и обгазени и беше чист шанс, че никой не почина. Поне не можете да го наречете променчив.

Абсолютен връх. Но Павлица не е просто незапознат. Той е незапознат непосредствен другар и съотечественик на Александър Чеферин - президентът на УЕФА.
Павлица бе външен чиновник по сигурността в УЕФА през 2014 година, само че два месеца откакто Чеферин стана президент, той получи роля на цялостен работен ден - позиция, която не бе обществено оповестена.

Отново не бе оповестено на по-широката публика, когато през февруари 2021 година той бе нараснал на настоящата си служба. Добра работа, в случай че стигнете до нея. И защото неговият кум е и президент на УЕФА, наподобява за Павлица не е комплицирано.

Все отново той не е самичък. Словения се трансформира в огнище на въздействие, откогато Чеферин пое ръководството. Например съдийството. От сезон 2016-17, първата цялостна година отпред с Чеферин, 12 разнообразни съдии бяха назначени за огромните клубни финали на УЕФА. Никой от Висшата лига, нито един от Белгия или Португалия, и по единствено един от Германия и Испания.

Но словенските съдии водеха три финала - повече от всяка друга нация. Финалите на Лига Европа през 2017 и 2022 година, финалът на Шампионска лига през 2019 година — всички със словенски публични лица.

Какво съвпадане, че реферите, които станаха известни при Чеферин, са тези, които споделят неговата народност. И какво съвпадане, че най-хубавият човек, който постанова сигурността и обезпечава сигурността на публиката на огромните финали на УЕФА, е и негов добър другар.

Оставка. Това би трябвало да направи Павлица, Чеферин също. Този " дрийм отбор " имаше своя късмет. И по какъв начин тъкмо локалната полиция пуска хулиганите да вилнеят и разрешава на стюардите да вземат глупави решения да лишават бутилки с вода при влизане. Ако шефът на сигурността на УЕФА е значително безпомощен, тогава какъв е смисълът от него?
Павлица по-рано показа подробен разбор на сигурността на мача в навечерието на мача, както и оценка на точките за достъп и ревизия на стадиона. Какъв бе отговорът му, когато го попитаха по какъв начин полицията ще се оправи с почитателите при идването им на " Стад дьо Франс "? Какво сподели той, когато му споделиха в Севиля, че водата и медицинските консумативи ще бъдат иззети?

Некомпетентност в изключителни мащаби. Дори един сходен пропуск би бил недопустим, по какъв начин към момента извършва длъжността си след три такива? Всички можем да предположим отговора.

Човекът, който е определен да проверява какво се е объркало в Париж, е доктор Тиаго Брандао Родригеш - член на португалския парламент и непосредствен съдружник на Тиаго Кравейро, който пък е старши консултант на Чеферин в УЕФА. Ливърпул не е впечатлен.

Разочаровани бяха и от Манчестър Сити, когато един от хората на УЕФА за финансовия феърплей, се оказа някогашен основен изпълнителен шеф на Ливърпул. Удивително е по какъв начин се раздават тези работни места. Знаете ли, че зетят на Мишел Платини - Йохан Цвайг, композира истинския химн на Лига Европа? От всички композитори на света те избраха него. Фантастично.

Все отново никой не почина. Не от композирането на Цвайг или словенското съдийство, а от прехвърлянето на проверяващи отговорности от другар на другар. Старомодното дружелюбие на УЕФА. Отвратително, само че не смъртоносно.

Ще рискуваме ли четвърти неуспех на Павлица? Никой ли не мисли, че нещата отидоха прекомерно надалеч? Къде са националните асоциации? Техните почитатели са незащитени и третирани с пренебрежение. Защо е цялото това безмълвие?

Автор: Мартин Самюел, " Дейли Мейл "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР