Въпреки че Лука Йович се контузи и ще липсва около

...
Въпреки че Лука Йович се контузи и ще липсва около
Коментари Харесай

Зидан има готов заместник на Йович

Въпреки че Лука Йович се контузи и ще липсва към два месеца, наставникът на Реал Мадрид има подготвен негов заместител, който да бъде авариен вид за нападател при положение на неявяване на голмайстора на отбора Карим Бензема, написа AS.

Това е Марко Асенсио, който през този сезон няма нито един мач поради тежката си травма, получена предишното лято. Той обаче тренира наедно със своите съотборници след подновяването на заниманията и ще бъде разполагаем на своя треньор за оставащите мачове от акцията. Атакуващият състезател е доста безапелационен под управлението на Зидан, напомня изданието. През 2016/17 със своите 10 попадения той беше шестият най-хубав изпълнител за тима, макар че беше едвам 17-и по минути. На идващия сезон испанският национал беше още по-напред в голмайсторската листа на мадридчани - на четвъртата позиция с 11 гола, изоставайки единствено от тогавашното звездно трио на Реал - Кристиано Роналдо, Гарет Бейл и Бензема. Тогава пък беше 13-и в отбора по изиграни минути. Заради тази статистика и неналичието на португалеца Зизу има вяра, че 24-годишният футболист може да бележи по над 20 попадения на сезон, в случай че е титуляр в състава му.

Asensio is ready to play as a number 9 if Benzema needs a rest or gets injured as Jovic is still injured and Mariano lacks Zizou’s confidence. Real Madrid’s coaching staff are positively surprised by his great state of form after he returned from a long term injury. [as] pic.twitter.com/CoMQSe93kg
— SB (@Realmadridplace) May 14, 2020
Традиционната позиция на Асенсио може да е по дясното крило, само че той се усеща добре и като " подправена деветка ", отбелязва вестникът. В Реал той е играл единствено 45 минути с такава роля, само че резултатът беше доста удовлетворяващ: два гола за 3:0 над Ювентус в предсезонната подготовка за 2018/19 под управлението на Юлен Лопетеги. Именно баският експерт го употребява като нападател в най-хубавия си мач като селекционер на Испания - успеха с 3:0 над Италия на " Сантиаго Бернабеу ". За последно футболистът игра в центъра на офанзивата през септември 2018 година, когато " Ла Фурия Роха ", водена от Луис Енрике, разруши с 6:1 Хърватия. Тогава като нападател стартира Родриго, само че той постоянно си сменяше позицията с Асенсио, който се регистрира с едно попадение и цели три асистенции в мача.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР