Въпреки че лекият автомобил всъщност е мобилно пространство за изолация,

...
Въпреки че лекият автомобил всъщност е мобилно пространство за изолация,
Коментари Харесай

Как да се предпазим от коронавируса в автомобила

Въпреки че лекият автомобил в действителност е мобилно пространство за изолираност, който улеснява сигурността от болест при пътешестване, като да вземем за пример за закупуване на храни, дрогерии или медикаменти, значимо е да се има поради, че рисковете въпреки всичко съществуват, когато пътувате с кола.

" В идеалния случай не ходете на никое място. Ако би трябвало да отидете някъде, шофирайте сами, не бъдете в колата с различен човек. Ако би трябвало да качите в колата някого, избягвайте хората с остри признаци на респираторни болести, носете маска или най-малко шал. Вземете данните на всички пасажери, тъй че да могат да бъдат проследени и открити контакти при положение на заразяване. "

В допълнение към обичайното " стойте си вкъщи! ", основният доктор на Skoda - Яна Пармова, дава в публикация на auto-mania.cz съответни рекомендации по отношение на методите и средствата за стерилизация на интериора на автомобила, което може да ви бъдат доста потребни.

" Дезинфекцирайте всички повърхности, които докосвате преди и след возенето, изключително в случай че споделяте кола с някого или сте взели някой сателит ", споделя Пармова.

Така че в салона би трябвало постоянно да дезинфекцирате: кормилото и лостовете по кормилото, кормилната колона, скоростния лост и ръчната спирачка, дръжките и бутоните на вратите, бутоните или екраните на мултимедийната система, подлакътниците, лостовете и бутоните за контролиране на седалките, панела към огледалото за назад виждане, рамките на вратите, външните дръжки на вратата и багажника.

С какво и по какъв начин тъкмо да се прави това

Consumer Reports предлага потреблението на почистващи артикули във вашия дом. Всяка течност, в която има 70-процентов спиртен разтвор е подобаващ а, а изопропиловият алкохол няма да навреди на тапицерията. Използва се и от самите производители на коли и техните подизпълнители за разчистване на части.

Според Consumer Reports, тапицерията на седалките и другите меки повърхности в колата също може да се избърше с алкохолен разтвор. Но внимавайте: главното е да не прекалявате, тъй че тъканта да не се накисне.

Ако излеете прекалено много течност, съдържаща алкохол, кожата или нейният сурогат може да загуби цвят, тъй че не търкайте тези финиши прекалено много и след разчистване кожата би трябвало да се третира с подобаващи артикули за грижа за кожата.

Компанията също не предлага потреблението на водороден пероксид за стерилизация на повърхности, защото може да повреди покритието. Почистващите препарати на амониева основа не би трябвало да се употребяват за сензорни екрани.

Парцалите от микрофибър са най-подходящи за всички интериорни елементи.

Не забравяйте, за следващ път основният доктор на Skoda загатва нуждата да носите маски, в случай че сте в кола с пасажери. Една елементарна материална маска няма да защищити от вируса, само че доста ще понижи вероятността от заразяване на близките хора. А за оптималната отбрана марката предлага потреблението на респиратори от клас FFP3 и по-високи.

В допълнение, Skoda предлага разчистване на вентилационната и климатичната система, където бактериите също се развъждат доста добре. Въпреки това, от компанията не предлагат да отидете на специфичен сервиз за тази услуга. Но поучава да закупите специфични спрейове, които, въпреки и не толкоз ефикасни като професионалните артикули, могат да оказват помощ за понижаване на риска от утаяване на ковид в посочените система.

Безопасно зареждане с гориво

Ако карате кола в актуалната обстановка и тя към момента ви е витално нужна, рано или късно ще се наложи да зареждате гориво. Дори на бензиностанциите обръщайте в допълнение внимание на хигиеничните ограничения. Сведете до най-малко контакта с личния състав, изберете бензиностанции на самообслужване и измийте ръцете си незабавно след зараждането или най-малко ги дезинфекцирайте с дезинфектант за ръце - би трябвало да носите задоволително в колата си.

Когато плащате за употребявано гориво, в идеалния случай използвайте един от актуалните способи: да вземем за пример безконтактна кредитна карта или мобилен телефон.

И апропо, можете да намалите риска, като пълнете догоре резервоара, с цел да не се постанова постоянно да посещавате бензиностанцията. /money.bg

Припомняме, че от 13 март 2020 година на територията на Република България е въведен режим на изключително състояние, целящ ограничението на разпространяването на коронавирусна зараза и болестта, наричано COVID-19. Със заповед на министъра на опазването на здравето са въведени редица ограничаващи ограничения в обществения и икономическия живот. Стриктното съблюдаване на напътствията на специалистите и Националния спешен щаб ще предотврати разрастването на епидемията.
Пазете себе си и се грижете за околните си!

Спазвайте хигиеничните наставления и помнете:
- избягвайте контакт с заболели хора, изключително такива с кашлица;
- избягвайте визити на пазари и места, където има живи или мъртви животни;
- прилагайте общите хигиенични правила във връзка с хигиената на ръцете и хигиената на храната;
- измивайте ръцете си със сапун и вода ИЛИ използвайте антисептичен разтвор на алкохолна основа преди хранене, след потребление на тоалетната и след всеки контакт с животни;
- избягвайте контакт с животни, техните екскременти или изпражнения

Останете си вкъщи!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР