Въпреки че крал Чарлз има дълголетие в гените си -

...
Въпреки че крал Чарлз има дълголетие в гените си -
Коментари Харесай

Какво ще се случи с кралица Камила, ако крал Чарлз умре внезапно

Въпреки че крал Чарлз има дългоденствие в гените си - татко му, принц Филип, умря на 99-годишна възраст през 2021 година, единствено два месеца преди 100-ия си рожден ден, а майка му, кралица Елизабет, умря на 96-годишна възраст предишния септември - цялата линия на заместничество ще се промени, когато той някой ден почине. Принц Уилям ще стане монарх неотложно, а Кейт Мидълтън се чака да бъде известна като кралица или кралица консорт. А каква роля ще бъде готова за брачната половинка му, кралица Камила?

В случай на гибел на крал Чарлз, техническата купа на кралица Камила ще бъде кралица вдовица, пише People.

Тази кралска купа е употребена за първи път от кралица Аделаида, която надживява брачна половинка си крал Уилям IV. Крал Вилхелм умира през 1837 година, а брачната половинка му живее още 12 години. Всички деца на двойката умират в ранна детска възраст и короната минава към тази, която става известна като кралица Виктория.

След като остане вдовица, кралица Камила ще бъде свободна да живее както си желае. Тя може да се отдръпна в къщата на Рей Мил, нейния дом в провинцията, или да продължи филантропската си активност. Сега под нейно застъпничество са няколко организации, които се занимават с проблемите на здравето, грамотността, изкуствата, а също по този начин поддържат оживели от обезчестяване и полов тормоз.
 Кралица Камила, крал Чарлз Кралица Камила и крал Чарлз Снимка: Getty Images
Бабата на крал Чарлз, Елизабет Боус-Лайън, взема решение да се назовава кралицата майка след гибелта на брачна половинка си крал Джордж VI през 1952 година и възкачването на трона на най-голямата им щерка Елизабет.

Кралицата-майка поддържаше щерка си, до момента в който тя заемаше трона през цялото си царуване и постоянно се появяваше обществено с други членове на кралското семейство на публични събития като Trooping the Color и Royal Ascot до края на 90-те години.

Кралицата майка умря през 2002 година на 101-годишна възраст, като беше един от най-популярните членове на кралското семейство. И кралица Елизабет приказва за " заразната жадност за живот " на майка си в рядко телевизионно предаване от замъка Уиндзор в навечерието на нейното заравяне.

„ През годините се срещнах с доста хора, които трябваше да се оправят със загубата на семейство, от време на време при най-трагичните условия. Затова се считам за късметлия, че майка ми беше благословена с дълъг и благополучен живот. Тя имаше инфекциозен интерес към живота и той остана с нея до самия край. Знам също, че нейната религия постоянно е била огромна мощ за нея “, сподели тогава Елизабет.

Кралица Елизабет разгласи предходната година, че желае Камила да бъде известна като Queen Consort. Кралицата изрази възприятията си в известие през февруари 2022 година

„ Когато някога моят наследник Чарлз стане крал, знам, че вие ​​ще окажете на него и брачната половинка му Камила същата поддръжка, каквато ми оказахте; и откровено искам, когато пристигна това време, Камила да бъде известна като кралица-консорт, като тя продължи своята вярна работа ", сподели кралицата.
 Кралица Камила, крал Чарлз, коронация Кралица Камила и крал Чарлз Снимка: Getty Images
Благословията на кралица Елизабет беше значим знак, че Камила ще бъде коронясана със брачна половинка си - и това се случи на 6 май.

Титлата на Камила получи още една кралска актуализация в чест на церемонията по коронясването и думата „ консорт “ беше отстранена.

Според BBC се е считало, че Камила ще бъде известна като кралица-консорт при започване на ръководството си, с цел да се разграничи от кралица Елизабет, а коронацията ще сътвори подобаващия миг да бъде коронясана за кралица. На 6 май дворецът публично актуализира страницата с биографията на Камила, с цел да отрази нейната купа като кралица.
 Кралица Камила, крал Чарлз Кралица Камила и крал Чарлз Снимка: Getty Images
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР