Въпреки че конкретното обвинение не е разкрито, се смята, че

...
Въпреки че конкретното обвинение не е разкрито, се смята, че
Коментари Харесай

Евертън може да бъде изправен пред приспадане от 12 точки заради предполагаеми финансови нарушения

Въпреки че съответното обвиняване не е разкрито, се счита, че е обвързвано с данъчен въпрос по отношение на заеми за новия стадион на Евертън Брамли Мур Док, който сега е под надзор строителство.

Дисциплинарното чуване стартира предходната седмица, като решението се чака по-късно през годината.

Сега Daily Telegraph заяви, че лигата е поискала от самостоятелната комисия да наложи тежка глоба против клуба от Мърсисайд.

Отнемането на 12 точки би довело до рухване на настоящия резултат на Евертън до минус пет точки в таблицата на лигата за настоящия сезон.

Според рентабилността на лигата и разпоредбите за резистентност, клубовете могат да понесат загуби до £105 милиона за три години или евентуално да бъдат изправени пред наказания.

Бил Кенурайт: дълготраен ръководител на Евертън и Уест Крайният производител умря на 78 години

Въпреки това, Евертън регистрира загуби от £371,8 милиона през последните три години и се сблъска с годишни загуби в продължение на пет поредни години, възлизащи на над £430 милиона през това време.

Няма формален отговор нито от клуба, нито от Висшата лига по отношение на детайлностите от отчета.

Когато лигата насочи клуба към комисията през март, тя цитира евентуално нарушаване на неговата доходност и правила за резистентност (P&S) през интервала, водещ до сезон 2021-22.

Евертън излезе с изказване в деня, когато сезирането беше доказано, в което се споделя: „ Клубът изрично оспорва изказванието за неспазване и, дружно със своя самостоятелен екип от специалисти, е изцяло убеден, че остава в сходство с всички финансови правила и разпореждания.

„ Евертън е подготвен да отбрани твърдо позицията си пред комисията. В продължение на няколко години клубът е предоставял информация на Висшата лига по открит и транспарантен метод и умишлено е избрал да работи с най-хубава воля когато и да е. "

Отборът сега е обект на оферта за усвояване от американската частна капиталова компания 777 Partners.

Миналата седмица компанията опроверга отчет на New York Times, в който се твърди, че нейната оферта е била спряна заради непредоставяне на информация на Органа за финансово държание (FCA).

Междувременно, дългогодишният ръководител на клуба, Бил Кенурайт, умря на 78 години в понеделник вечерта.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР