Въпреки че компанията, която е собственик на апарата и организира

...
Въпреки че компанията, която е собственик на апарата и организира
Коментари Харесай

Канада започна разследване на трагедията с ”Титан” frognews.bg

Въпреки че компанията, която е притежател на апарата и провежда рисковите гмуркания до " Титаник " - " ОушънГейт ", е американска, " Полар Принс " плава под канадски байрак и с канадски екипаж. Самият батискаф е регистриран на Бахамските острови. Загиналите с " Титан " пък са от четири разнообразни националности - американец, французин, британец и двама пакистанци. Това повдигаше ред въпроси кой ще управлява следствието, като се има поради, че с изключение на всички тези затруднения, случаят стана в интернационалните води с нерегистриран кораб.

" Започнахме следствие на сигурността, защото това е транспортен съд, плаващ под канадски байрак, потеглил от канадско пристанище, макар че е замесен в случай, случил се в интернационалните води ", изясни ръководителят на съвета Кати Фокс. Възможно е и други организации да подхващат следствие, като ние сме подготвени да им спомагаме и да обменим информация с тях, като да вземем за пример с Американския народен съвет по сигурност на превоза и Бреговата защита на Съединени американски щати, добави тя.

Очаква се водеща роля в следствието да имат точно експертите от Бреговата защита на Съединени американски щати, защото те ръководеха и издирването на батискафа, само че оттова към момента не са оповестили публично желанията си. Междувременно се оповестява, че морските организации не престават да обследват региона, където батискафът имплодира, убивайки петимата души на борда. Останките му се намирам на 3810 м под водата, на към 500 м от останките на " Титаник ".

На борда на " Полар Принс ", откъдето на 18 юни " Титан " е спуснат на последното си гмуркане, е имало 41 души - 17 души екипаж и 24 други лица, измежду които са били и петимата починали в батискафа.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР