Въпреки че когато чул за първи път за хавански синдром

...
Въпреки че когато чул за първи път за хавански синдром
Коментари Харесай

Руското рали по Пътя на коприната с явочна квартира на Българското черноморие

Въпреки че когато чул за първи път за " хавански синдром " помислил, че е интрига, проверяващият публицист Христо Грозев тръгнал и по тази диря, а с сътрудниците забелязали наклонност - стотици хора по света, високопоставени и добре подготвени в дипломация или служби, се оплакват от сходни признаци и всички от тях са били в битка с съветските служби. Оплакванията не престават с години. Пред БТВ Христо Грозев съобщи, че това, което води до доказателство за съществуването на , която пътува по света . Тя наброява към 60-70 души. Веднага след идване на хора от групата стартират и оплакваният на американски дипломати, които не знаят, че руснаците са там. Имаше корелация на наличие, разяснява той.

Групата проверяващи публицисти са проследили  шест такива случая - Франкфурт, Германия, през 2014 година, в Берлин през 2016 година, както и при две пътувания до Китай през 2016 година и 2017 година

Христо Грозев допуска, че в случай че това е интервенция на съветското военно разузнаване се употребяват и локални хора, в това число и военни аташета.
 Кремъл отхвърли изказванията, че Русия стои зад
Кремъл отхвърли изказванията, че Русия стои зад " Хаванския синдром "

Никой на никое място не е разгласил или изразявал безапелационни доказателства, сподели Дмтрий Песков

Има и българска диря - огромна част от хората от тази група са пътували и в България през 2014 и 2016 година, а същите хора, ,, където има случаи на " хавански синдром ".

Има съвпадане по идване в България тъкмо преди отравянето на Гебрев и с един съветски предприемач, който е уредник на най-голямото спортно рали в света - рали " Пътят на коприната ", което още преди година бе осветено от The Insider, Bellingcat, Der Spiegel и Le Monde, че е употребявано като прикритие от убийците на Путин за пътувания по света.

Същият съветски предприемач Булат Ахатович Янборисов идва в България в същия ден , когато идва групата, която отравя Емилиян Гебрев. Същият човек има парцел на българското Черноморие , изясни проверяващият публицист.

" За българското разследване е вест. За българските разследващи служби това не би трябвало да е вест . Въпросът е дали ще има дейности на правоохранителните органи и на проверяващите органи какво е правил този човек десетилетия на българското Черноморие ", добави още той.
 Христо Грозев чака още съветски
Христо Грозев чака още съветски " изстрели Навални " за шантаж на Запада

Да свалим родовите очила и да сме готови за най-лошия сюжет

Грозев удостовери, че през 2022 година се е случил грабеж в неговия дом , като задачата е била да се открадне преносимия компютър, който се вижда и във кино лентата " Навални ". Влезли са българи, наети от съветското разузнаване, само че са взели неверния компютър . " Това е следващият гаф на съветското разузнаване и на техните български, за жалост, шпиони. Фактът, че са влезнали в моя дом е стресиращ. Не съм единствения, който живее там ", уточни Христо Грозев.
 Der Spiegel: Българите, задържани за шпионаж за Русия, влизали нелегално в дома на Христо Грозев
Der Spiegel: Българите, задържани за шпионаж за Русия, влизали нелегално в дома на Христо Грозев

Търсили са преносимия компютър с следствието за отравянето на Навални
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР