Въпреки че Камарата на представителите на САЩ реши да приеме

...
Въпреки че Камарата на представителите на САЩ реши да приеме
Коментари Харесай

Огромен интерес на централните банки към CBDC според проучваме на БМР

Въпреки че Камарата на представителите на Съединени американски щати реши да одобри закон, който да забрани на Федералния запас да емитира цифрова валута на централната банка (CBDC), световният интерес към тези валути продължава да пораства.

Най-новото проучване на Банката за интернационалните разплащания (БМР) обхвана общо 86 банки от целия свят и дефинира, че търговията на едро е по-добра платформа за бъдещето от търговията на дребно.

Неотдавнашното изследване, извършено от БМР, чиято цел бе да се ревизира надеждността на технологията, стояща зад тези нови цифрови контракти, демонстрира, че сега 94% от централните банки вземат участие в изследване за CBDC.

Нека го разбираем по сходен начин; CBDC на едро са предопределени за транзакции сред банки и финансови институции като Visa и MasterCard, до момента в който CBDC на дребно са предопределени най-вече за потребителски транзакции, като да вземем за пример закупуване на чаша чай в кафенето.

Те също по този начин показват:

Не би трябвало да се пропуща да се означи, че финансовата промишленост има своите запаси към CBDC. Противниците настояват, че те ще доведат до по-голям брой регулации и надзор от страна на държавния бранш, което ще ограничи растежа на нововъведенията в “ ” браншове.

В международен мащаб ползата към цифровите валути непрестанно нараства през последните няколко години. Китайската национална република се утвърди като първият участник, а Нигерия и Бахамските острови също вкараха надлежно своя цифрова валута – електронната наира (e-naira) и пясъчния $ (sand dollar).

От друга страна, някогашният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп изрично се опълчи на концепцията за цифрови пари. По време на една от предизборните си речи в Ню Хемпшир той загатна обещанието си към бъдещите гласоподаватели за унищожаване на CBDC при положение на преизбирането му на президентския пост, което съгласно него би трябвало да се преглежда като “ “. Той загатна:

Бившият президент също по този начин показа неотдавна в X (Twitter), че добивът на Биткойн е последния късмет за противопоставяне против CBDC.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР