Въпреки че към този момент има малък брой заболели и

...
Въпреки че към този момент има малък брой заболели и
Коментари Харесай

Български лекар от Швеция: Ако мерките не се спазват стриктно, рискуваме да загубим всички ползи

 " Въпреки че към този миг има дребен брой болни и смъртни случаи, ограниченията би трябвало да се съблюдават прецизно... България има шанс, че ограниченията бяха взети в точния момент и това е повода за дребния брой заболели. Когато случаите са малко, хората стартират да не схващат смисъла от тях. Но към момента има предаване на инфекцията. Ако ограниченията не се съблюдават прецизно в този момент, рискуваме да загубим всички изгоди, които сме получили по време на спазването им “. Това сподели пред БНР доктор Петър Марков, епидемиолог в Европейския център за надзор на инфекциозните заболявания в Стокхолм, Швеция

По думите му не можем по средата да прекратим спазването на мерките и че това би трябвало да стане, когато случаите стартират да понижават доста:

" Не знаем същинското равнище на заразяване в България. Броят на доказаните случаи зависи от политиката на тестване. Ако тестването е малко, то и случаите ще са малко. Един от значимите стълбове на контрола на инфекцията е оптимално разрастване на тестовия потенциал “, добави доктор Марков.

" Все повече медикаменти са в развой на изследвания и са в друга степен обещаващи. Това дава някакви очаквания. Има ваксини, които към този момент са в развой на тестване “. 

Според епидемиолога Швеция е закъсняла с ограниченията и към този момент заплаща висока цена.

Д-р Петър Марков изрази оптимизъм:  

" Скоро нещата ще бъдат под надзор. Маските са значими. Трябва да се въоръжим с самообладание. С всеки минал ден научаваме все повече за вируса, което ни дава опция да сме по-ефективни в контрола му “. .
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР