Въпреки че има все повече млади хора в интернет, броят

...
Въпреки че има все повече млади хора в интернет, броят
Коментари Харесай

Младите казаха не на Facebook

Въпреки че има от ден на ден младежи в интернет, броят на младежите във Фейсбук бързо понижава, демонстрира изследване на Pew Research Center.

Проучването открива, че единствено 32 % от младежите на възраст между 13 и 17 години вече употребяват Фейсбук, в съпоставяне със 71 % през 2014 и 2015 година, когато е бил по-популярен от Instagram и Snapchat.

Създателят на Gen Z Жил Терпак сподели пред TechCrunch, че младежите просто не намират стойност във Фейсбук.

Тя счита, че Фейсбук, който младежите постоянно свързват с родителите си, няма какво да предложи на поколението Z.

" Културата, която движи междинния консуматор на Фейсбук, е доста друга от това, което притегля поколението Z към платформата през днешния ден и излъчва сила на спам “, сподели тя.

" Фейсбук към момента е надълбоко интегриран в ежедневния живот на младежите, само че от време на време се възприема като помощ и обвързване, а не като нова вълнуваща платформа, която младежите могат да настояват, че е тяхна “, се споделя в отчет на Pew.

Новите данни на Pew са в сходство с вътрешните отчети на Фейсбук. Според документи, разкрити от разобличителката Франсис Хогън, броят на младежите е намалял с 13 % от 2019 година до 2021 година и този % би трябвало да спадне с 45 % през идващите две години.

" Повечето младежи виждат Фейсбук като място за хора на четиридесет и петдесет години. Младите хора намират наличието за скучно, неверно и отрицателно “, се споделя във вътрешен документ на Фейсбук.

Въпреки че на младежите им е писнало от Фейсбук, те не се отхвърлят от Instagram. Това е друга платформа, благосъстоятелност на Meta. Около 62 % от младежите употребяват Instagram, нарастване от 52 % в изследването от 2014 и 2015 година

TikTok дори не съществува по време на последното изследване, а в този момент 67 % от американските младежи го употребяват. Около 95 % от младежите споделят, че употребяват YouTube, само че доста от тях единствено за гледане на видеоклипове, а не като място за връзка с други онлайн.

В момента TikTok се подрежда над Instagram и Snapchat, които се употребяват надлежно от 62 и 59 % от американските младежи. Затова по-старите платформи се пробват да го " копират “.

Тийнейджърите обаче са наясно, че потреблението на обществени мрежи не постоянно им обезпечава обществената връзка, на която са се надявали. Около 36 % от младежите считат, че прекарват прекалено много време в обществените медии. Само 8 % от младежите считат, че не употребяват задоволително обществените мрежи.

Тези, които считат, че поколението Z е пристрастено към мобилните телефони, може би бъркат. Около 45 % от младежите настояват, че елементарно могат да се откажат от обществените мрежи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР