Въпреки че Google е безспорен лидер в търсенето онлайн, мнозина

...
Въпреки че Google е безспорен лидер в търсенето онлайн, мнозина
Коментари Харесай

Google може да изправи срещу конкуренция за първи път от 20 години

Въпреки че Гугъл е неоспорим водач в търсенето онлайн, мнозина към този момент считат, че ChatGPT може да наруши комфортът му. Въпреки че имаше състоятелен песимизъм, че ChatGPT е непосредствена опасност за Гугъл, това скоро може да се промени.

Според някои известия Microsoft и основателят на ChatGPT OpenAI работят върху консолидираното на технологията във постоянно подценявания уебсайт за търсене на Microsoft Bing. Microsoft влага 1 милиард $ в OpenAI през 2019 г . и наподобява, че тази инвестиция носи дивиденти, написа Business Insider.

Големите въпроси в този момент са: Колко ChatGPT може да усъвършенства Bing? и Ще принуди ли Гугъл да промени личната си търсачка?

Според специалисти въпреки Bing да е на второ място след Гугъл, включването на опциите на ChatGPT може да тласне на Bing към напредък с доста по-високи темпове- както във връзка с търсачката, по този начин и за рекламния бизнес.

Някои ръководители на Гугъл разясниха, че главната технология на ChatGPT има ограничавания, постоянно показва неверни отговори и е скъпа за осъществяване.

Въпреки това, в репортаж от New York Times се споделя, че компанията е оповестила " червен код ", поради ChatGPT и възходящата известност.
 Гугъл се тормози от нашумелия чат бот ChatGPT - управлението на компанията издаде
Гугъл се тормози от нашумелия чат бот ChatGPT - управлението на компанията издаде " червен код "

Сундар Пичай насърчи голям брой групи в компанията да пренасочат напъните си към справяне със опасността

Търсачката на Гугъл беше обект на внимание през последните няколко години. Atlantic осъди Гугъл Search, че " не е това, което беше ", Fast Company пък разяснява, че става все по-зле, а някогашният основен изпълнителен шеф на Yahoo и чиновник на Гугъл Мариса Майер сподели, че качеството на Гугъл Search е директно обвързвано със спада в качеството на уебсайтовете. През август TechCrunch заяви, че Гугъл предлага способи за възстановяване на класирането на висококачествени уеб страници.

Интеграцията на ChatGPT с Bing може даже да се обърка.Според Morgan Stanley, с цел да се разклати Гугъл, съперникът би трябвало да предложи 10 пъти по-добри решения. Пред новия основан на ChatGPT Bing има доста работа.

Но в случай че интеграцията на Bing с ChatGPT се окаже сполучлива, това може да подтикне Гугъл да реагира и да вкара своя лична сходна функционалност.

Точният модел, с който работи ChatGPT, е основан от някогашни чиновници на Гугъл. Интернет колосът има собствен личен езиков модел, наименуван LaMDA, редуциране от Language Model for Dialogue Applications. Моделът за малко стана много известен, откакто инженер от Гугъл съобщи, че е " рационален.

Благодарение на инвестицията в OpenAI и залога върху AI бранша, Microsoft може най-сетне да принуди Гугъл да се конкурира, в случай че желае да резервира господстващо състояние на пазара.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР