Въпреки че френският производител на самолети Airbus беше ударен от

...
Въпреки че френският производител на самолети Airbus беше ударен от
Коментари Харесай

Airbus увеличава производствените мощности за A321

Въпреки че френският производител на самолети Airbus беше ударен от следващата порция наказания от админстрацията на Доналд Тръмп, компанията стартира да усилва производството си във Франция, с цел да посрещне повишеното търсене, съобщи Reuters.

Мярката ще обхване завода в Тулуза, където колосът ще стартира да създава и модела A321. " Радваме се на невиждано високо търсене на носителите на награди модели от фамилията A320neo и изключително на представителите му A321 Long Range и Xtra Long Range ", разяснява основният действен шеф на Airbus Михаел Шоелхорн.

В момента моделите от серията A321 се създават единствено в Хамбург, Германия, и Алабама, Съединени американски щати. Самолетите на Airbus се радват на нараснала известност от средата на предходната година и даже в края на 2019 година европейската компания съумя да изпревари главния си съперник - американската Boeing.

Boeing стартира да изпитва съществени проблеми, откакто две съдбовни произшествия напролет на 2019 година със 737 MAX доведоха до прекъсването му от полет и до сериозна проверка на самолета от страна на американските и европейските регулаторни органи. В нейния ход, с изключение на електронните проблеми, бяха открити и проблеми с окабеляването.

Първоначално се очакваше, че 737 MAX ще получи утвърждение за връщане в небето до края на предходната година, след което този период беше удължаван неколкократно. За момента не се планува регулаторите да му разрешат да бъде употребен още веднъж преди март.

В резултат на проблемите си Boeing даже се видя принудена да прекрати производството на 737 MAX най-малко до края на януари. Резултатът от това ще е закъснение на доставките за някои от най-големите самолетни компании по света, които не се чака да получат болшинството от поръчаните бройки преди дейния летен сезон.

От друга страна, преустановяването на работата принуди някои от най-големите контрактори на авиогиганта да стартират да освобождават експерти, изпращайки отрицателни сигнали в цялата промишленост. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР