Въпреки че филмът е рискован експеримент“ заради непознатия в бранша

...
Въпреки че филмът е рискован експеримент“ заради непознатия в бранша
Коментари Харесай

„Елвис” върна Краля на рока в сърцата на киноманите

Въпреки че филмът е „ опасен опит “ поради непознатия в сектора Остин Бътлър в ролята на Елвис Пресли, той впечатли публиката и критиците
Биографичният филм „ Елвис “ за Краля на рока Елвис Пресли на Баз Лурман раздруса кината, като се изкачи на върха на боксофиса през премиерния си уикенд в Северна Америка. Продукцията събра почти 30,5 милиона $ в рядко срещано тъждество с „ Топ Гън: Маверик “, заяви наблюдаващият на промишлеността Exhibitor Relations, осведомят международните медии.

Близо тричасовата приказност на режисьора Лурман, който е прочут с блестящи филми като „ Мулен Руж! “ и „ Великият Гетсби “, донесе съвсем два пъти повече доходи от междинното за жанра „ музикална биография “, съобщи анализаторът Дейвид Грос от Franchise Entertainment Research.

„ Въпреки че филмът е „ опасен опит “, частично поради присъединяване на относително новия в сектора Остин Бътлър в ролята на Елвис Пресли, той впечатли публиката и критиците “, безапелационен е Грос.

Да не забравяме обаче, че до Бътлър застава една от емблемите на Холивуд, а точно Том Ханкс, който се превъплъщава в ролята на експлоатиращия управител на Елвис, полковник Том Паркър.

А неоспорим е фактът, че няма слаб филм с присъединяване на Том Ханкс.

„ Това е шоуто на Баз Лурман, музикален, танцов и сексапилен театър - това е шлагер “, счита Грос.

Филмът „ Елвис “ е в яростна борба за първото място в боксофиса с „ Топ Гън: Маверик “ – едно извънредно прелестно за публиката продължение на истинския филм от 1986 година, в което Том Круз още веднъж е в ролята на самоуверения пилот-изпитател от Военноморски сили Пийт „ Маверик “ Мичъл.

През петия уикенд от стартирането си на пазара филмът също като „ Елвис “ завоюва почти 30,5 милиона $.

На този стадий „ Топ Гън: Маверик “ е най-печелившият филм за годината в международен мащаб, като мина границата от 1 милиарда $ с близо 522 млн. $ от продажби на билети в Северна Америка и 484 млн. $ в чужбина.

„ За мен не е толкоз от голяма важност кой е номер 1 и кой е номер 2, по-важното е, че достигнахме този огромен брой фенове измежду тази публика ( бел.ред. на възраст над 35 години), като се има поради, че тази аудитория най-бавно се завръща в киносалоните “, отбелязва Джеф Голдщайн от Warner Bros.

„ Около 60% от публиката на „ Елвис “ беше на възраст над 35 години. По-възрастните фенове бяха измежду най-колебливите да се върнат в кината по време на пандемията, само че това се трансформира – частично поради „ Top Gun “, който притегли почитателите на оригинала от 1986 година “, акцентира Голдщайн.

Силните реценции за „ Елвис “ още в самото начало, както и блестящата му премиера на филмовия фестивал в Кан сигурно дадоха мощен подтик на кино лентата.

Продукцията коства към 85 милиона $. Към облагата от кината с Северна Америка, биографичният филм добави  и 20 милиона $ в чужбина за уикенда.

„ Елвис “ се подрежда като вторият най-хубав дебют на Лурман след „ Великият Гетсби “ от 2013 година (50,1 милиона долара).

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР