Въпреки че е живял в Силиконовата долина, Линуей Дин е

...
Въпреки че е живял в Силиконовата долина, Линуей Дин е
Коментари Харесай

Linwei Ding беше софтуерен инженер на Google. Той също така е бил плодовит крадец на търговски тайни, твърдят прокурорите.

Въпреки че е живял в Силиконовата котловина, Линуей Дин е прекарвал месеци наред в родния си Китай, съгласно правосъдните документи.

Нищо извънредно в това — с изключение на, че той трябваше да работи на цялостен работен ден като софтуерен инженер в офисите на Гугъл в региона на Сан Франциско.

Съдебните записи споделят, че накараха други да го слагат със значка в постройките на Гугъл, правейки да наподобява, че идва на работа. Всъщност прокурорите твърдят, че той се е рекламирал на китайски компании като специалист по изкуствен интелект – до момента в който е откраднал 500 файла, съдържащи някои от най-важните AI секрети на Гугъл.

Динг, чийто дом е претърсен от ФБР дни преди прокурорите да кажат, че е трябвало да се качи на еднопосочен полет за Китай, беше задържан през март и в този момент е изправен пред федерални обвинявания в закононарушение. Той не се признава за отговорен. Неговият случай илюстрира това, което съгласно американски чиновници е продължаващ призрачен сън за икономическата...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР